Sport.be

Algemeen

Kortrijk boekt gouden driepunter in Moeskroen

27.04.2019 | Frederik Vanderheiden

Belga

Kortrijk heeft een belangrijke zege geboekt op het veld van Moeskroen. Het werd 2-3 in het voordeel van de Kerels. Door die overwinning blijft Kortrijk leider in Play-off 2B en doet het nog volop mee voor groepswinst.

Moeskroen begon het best aan de partij en kreeg ook een eerste kleine mogelijkheid met een flauw kopballetje van Vojvoda dat over het doel van Bruzzese ging. Op het kwartier kwam Kortrijk voor het eerst opzetten. Lepoint scoorde, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Halfweg de eerste helft kreeg Moeskroen de kans op de 1-0. Awoniyi werd de diepte ingestuurd door Dione. De spits van Moeskroen kon alleen op Bruzzese af, maar hij plaatste de bal voorlangs. Niet veel later moest Moeskroen met 10 man verder na een te drieste tackle van Dussenne.

Op het halfuur kwam Moeskroen op voorsprong via de penaltystip. Kagelmacher liet Awoniyi struikelen in de zestien en scheidsrechter Boterberg wees naar de stip. Leye zette zich achter de bal en zette de strafschop feilloos om. Nog geen minuut later hingen de bordjes al gelijk. Chevalier stond moederziel alleen aan de tweede paal en kon de bal gemakkelijk binnen tikken.

In het zicht van de rust kwam Kortrijk nog eens opzetten. Een schot van Koita rolde voorlangs. Doelman Vasic onderscheidde zich in de extra tijd van de eerste helft op pogingen van Koita en D?Haene en hield zijn ploeg op die manier overeind. Door die goede reddingen gingen beide ploegen rusten bij een 1-1 stand.

Net na de rust kreeg Awoniyi opnieuw een open doelkans. De spits van Moeskroen mocht alleen op Bruzzese af. Opnieuw faalde hij oog in oog met de doelman. Ook een verdienstelijke poging van Leye viel net niet binnen het kader. Kortrijk antwoordde meteen met een te wild schot van Koita.

Tien minuten na de rust klom Kortrijk op een 1-2 voorsprong. Na een voorzet van Chevalier tikte Boya de bal ongelukkig in eigen doel. Halfweg de tweede helft zette Moeskroen de scheve situatie recht, opnieuw via de penaltystip. Dit keer was het Amallah die de strafschop feilloos omzette.

Kortrijk bleef aandringen na die gelijkmaker. Lepoint kon zijn kopbal net niet goed genoeg richten. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor Kortrijk. Na een goede actie van D?Haene en een mislukt schot van Van Der Bruggen kon Avenatti met wat geluk zijn ploeg opnieuw op voorsprong brengen.

In de extra tijd kwam Moeskroen nog goed weg na schoten van Stojanovic en Azouni. Verder veranderde er niets meer aan de score. Zo eindigde we wedstrijd op 2-3 en blijft Kortrijk leider in zijn groep.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de eerste helft moest Moeskroen met 10 man verder na rood voor Dussenne. Vanaf dan werd het moeilijk voor Moeskroen om de match nog te winnen.
de MAN
van de match
Chevalier. De spits van Kortrijk toonde zich zeer bedrijvig en tekende voor een doelpunt en een assist.
onze MENING
over de match
Een vrij evenwichtige partij wordt door Kortrijk gewonnen. De rode kaart voor Dussenne nekte de kansen van Moeskroen om de wedstrijd te winnen.

Mis deze events niet

Meer