Sport.be

Algemeen

Sint-Truiden sleept punt uit de brand tegen Beerschot Wilrijk

28.04.2019 | Pieter Willocx

Belga

Sint-Truiden heeft een nederlaag in de toegevoegde tijd kunnen afwenden tegen Beerschot Wilrijk. Het werd 2-2. Sekine lukte in de toegevoegde tijd de gelijkmaker.

Sint-Truiden en Beerschot Wilrijk mochten op Stayen de zesde speeldag van de Play-Offs afsluiten. Beide ploegen begonnen met goede bedoelingen aan de wedstrijd. Vanzeir kon al snel schieten, maar kraakte zijn schot. Aan de overzijde kon Garcia een hoekschop verlengen. Vanhamel had gen moeite met zijn kopbal. 


Op het kwartier mocht Tissoudali alleen op doel af. De middenvelder omspeelde doelman Pirard en bracht de bezoekers op voorsprong. Bij de thuisploeg ontbrak de creativiteit om meteen te reageren. Beerschot Wilrijk dreigde tweemaal via De Keersmaecker, maar Pirard bracht even vaak redding. 

Bij de thuisploeg was Sekine veruit de bedrijvigste man op het veld. Hij schoot eerst nog op Vanhamel. Vlak voor rust kreeg de Japanner de bal wel in het net. Het doelpunt werd wel terecht afgekeurd na handspel van Sekine. 0-1 was de stand bij de rust. 

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer. Grisez mocht een vrije trap nemen. Hij mikte zwak in de armen van Pirard. Voor Sint-Truiden kon Endo op doel besluiten. Hij zag zijn poging eenvoudig gekeerd worden door Vanhamel. Even voorbij het uur mocht Pyrychenko een vrije trap nemen. Hij schoot de bal keurig in de verste hoek binnen. 

Lang kon Beerschot Wilrijk niet genieten van de dubbele voorsprong. Sylla kapte zich knap vrij in de zestien meter en legde de aansluitingstreffer overhoeks in doel. Sint-Truiden kreeg vanop de stip de kans op de gelijkmaker na handspel van De Mets. Kamada eiste de bal op, maar schoot wild naast. Vanzeir zorgde bijna voor de 1-3, maar zijn vluchtschot ging naast.

Sint-Truiden zette nog een slotoffensief op poten. Kamada schoot eerst nog over. Zijn volgende poging was wel binnen het kader, maar De Mets keerde op de lijn. Diep in de toegevoegde tijd legde Kamada de bal heerlijk klaar voor Sekine die de gelijkmaker droog in de verste hoek binnenknalde. Sint-Truiden loopt zo een punt uit op Charleroi en blijft aan de leiding in Groep A. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Diep in de toegevoegde tijd zorgde Sekine voor de gelijkmaker na een geniaal hakje van Kamada. 
de MAN
van de match
Sekine was veruit de bedrijvigste man bij de thuisploeg. Met de late gelijkmaker zette hij de kroon op het werk en beloonde hij zichzelf voor een knappe wedstrijd. 
onze MENING
over de match
Beerschot Wilrijk was flukser en verdiende misschien wel de overwinning, maar die kwam er niet. 

Mis deze events niet

Meer