Sport.be

Algemeen

Karrenvracht doelpunten in Union-Moeskroen levert beide clubs punt op

11.05.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Union Saint-Gilloise en Royal Excel Moeskroen houden elkaar in evenwicht in het Joseph Marienstadion. Met zes doelpunten hebben we ons verre van verveeld in Brussel.

Voor een ploeg uit 1B is en blijft Union gewoon superieur. De manier waarop ze de match vanaf minuut 1, of beter gezegd vanaf seconde 1, aanpakten, dat is hoe het een eersteklasser betaamt. Met een aanspeelpunt als Percy Tau kan dat ook moeilijk anders. Na zijn winning goal in minuut 95 bij Cercle Brugge vorige week, was de huurling van Brighton & Hove Albion deze week weer aan het feest in het eigen Joseph Marienstadion. 


Na nog geen zeven minuten had de Zuid-Afrikaan zijn tweede in play-off II al achter zijn naam staan. Al had hij veel te danken aan ploegmaat Hamzaoui. Die stuurde Vojvoda het bos in met een slimme kap waarna hij zelf op doel besloot. Jean Butez, betrouwbaar sluitstuk van Moeskroen, toonde zich deze keer niet zó betrouwbaar. Ondanks zijn negen clean sheets loste de Belg een vrij eenvoudige poging van de verdediger van Union. Die mogelijkheid moet je Tau natuurlijk niet geven. Zo stond het al snel 1-0. 

Na de goal van de Brusselaars kwamen Les Hurlus beter in de wedstrijd. In minuut 25 sloop Antonov de geel-blauwe zestien binnen. Na een knappe controle en een even knappe passeerbeweging bij Tabekou legde de linksachter perfect terug tot bij Mbaye Leye. Die laatste aarzelde niet en schoot in één tijd op doel. Kandouss belette de kapitein van Moeskroen het scoren, maar er zat een geur van handspel aan de "redding" van Kandouss. De Unionist leek de bal tussen de armen te klemmen, maar Geldhof beoordeelde het als onbewust. 

Een minuut later gingen de poppen dan helemaal aan het dansen. Selim Amallah leed balverlies op het middenveld en binnen enkele seconden had Tau zijn tweede van de avond gescoord. Al viel er weer iets te zeggen voor het massale protest van Moeskroen. Teuma ontfutselde de bal van Amallah, maar raakte daarbij ook wat been van de Belg. Amallah stopte met voetballen en in een wip en een flip maakte Tau zo de 2-0. Het enige wat het Moeskroen opleverde was een gele kaart voor Marko Bakic. 

Maar de Henegouwers bleven niet bij de pakken zitten. Op slag van rust leverde uitgerekend Amallah een verticale pass af op Awoniyi en die stelde gedeeld orde op zaken met de 2-1. Na de rust wilde Union-coach Luka Elsner niet weten van verzwakking. Daarom bracht hij een extra spits genaamd Youssoufou Niakaté. Storck reageerde tegelijkertijd met de inbreng van Manuel Benson. Tau en Dione bleven in de kleedkamers. 

Het was Moeskroen dat het best uit die kleedkamers kwam. Op het uur moest Taiwo Awoniyi zelfs altijd de 2-2 maken. Kristiansen had het knap lastig met een vrij slap schot van Benson en de Moeskroen-spits dacht in de herneming al gescoord te hebben. Het tegendeel was waar, want de Noorse goalie van Union gooide zich met gevaar voor lijf en leden voor de bal. 

Toch gaf rood en wit niet op. Ze legden zich niet neer bij de nederlaag. Twintig minuten voor tijd werd de werklust van het team van Bernd Storck dan toch beloond. Eén zwak moment in de Union-verdediging was genoeg voor de 2-2. Benson kreeg een vrijgeleide van Perdichizzi en co en nam het geschenk met dank aan. 

In een wedstrijd waar niet veel meer op het spel stond, werd het naar het einde toe toch af en toe nog serieus bitsig. Al nam het goede voetbal van beide ploegen toch de bovenhand. Het werd de wedstrijd van de invallers. Eerst zorgde Gérard, die amper vijf minuten op het veld stond, voor de 3-2 na een toffe chip over Butez. Maar daar stopte het niet. Neen, ook Benson was in een begenadigde bui. De Belg schoot in minuut 82 de 3-3 tegen de netten na een voorbereidende actie van een andere invaller, Pierrot. 

Daar bleef het uiteindelijk wel bij. We hebben echt genoten van deze play-off II-partij. Al was het maar een match voor de eer. Dit is reclame voor het voetbal. Reclame voor België. 

het MOMENT 
van de match
Invalbeurt Manuel Benson. Storck bracht zijn poulain begin tweede helft in de ploeg. Hij deed de match mee kantelen, en dat is een understatement. 
de MAN 
van de match
Manuel Benson. Twee goals op 45 minuten, dat is niet iedereen gegeven. 
onze MENING 
over de match
Een terecht gelijkspel. Elke ploeg nam een helft voor zijn rekening. Union de eerste, Moeskroen de tweede. 

Mis deze events niet

Meer