Sport.be

Algemeen

Kortrijk met een goed gevoel richting finale

17.05.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de laatste speeldag in Play-Off 2B heeft KV Kortrijk de West-Vlaamse derby tegen Cercle met 4-0 gewonnen. Woensdag wacht de finale in eigen huis tegen Charleroi.

Cercle zette als eerste een doelman aan het werk toen Tormin zijn poging door Pereira in hoekschop werd geduwd. Daarna nam KV Kortrijk de wedstrijd resoluut in handen. Na slordig wegkoppen door Vanhoutte trapte Ezekiel van dichtbij de 1-0 op het bord. Chevalier trapte op doelman Van Damme en in de rebound schoot Van Der Bruggen naast. Op slag van rust kwam Chevalier van de rechterkant alleen voor doel, hij probeerde Ezekiel te bereiken, maar daar stak Van Damme nog een voetje tussen.

Na de pauze was het allemaal veel minder. In de laatste twintig minuten kwam KVK opnieuw los. Na een knappe counter vond Chevalier ervaren rot Lepoint en die kopte heerlijk raak. Niet veel later kwam het leer na een ongelukkige tussenkomt van Lambot tot bij Chevalier en de Fransman lobde het leer koelbloedig over de doelman: 3-0. Vlak voor tijd redde Van Damme op een knal van De Sart en in de rebound joeg D'Haene de vierde treffer tegen de netten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Het prachtige kopbaldoelpunt van Lepoint na een perfecte counter.
de MAN 
van de match
Chevalier. Eén assist en één doelpunt.
onze MENING 
over de match
Cercle kreeg de eerste kans in de match en liep daarna constant achter de feiten aan. KVK is klaar voor de finale van woensdag tegen Charleroi.

Mis deze events niet

Meer