Sport.be

Algemeen

KV Oostende eindigt seizoen met overwinning

18.05.2019 | Ruben Philippe

Belga

KV Oostende sluit het seizoen af met een 1-2 overwinning op het veld van Beerschot Wilrijk. De kustploeg voetbalde zich naar een 0-2 voorsprong, maar in het slot milderde de thuisploeg tot 1-2.

De wedstrijd begon veelbelovend met een vroeg doelpunt voor de bezoekers. Al na negen minuten zette Sakala zijn ploeg op voorsprong met een rake kopbal. Nadien viel de partij stil. Beerschot Wilrijk voetbalde te slordig om de bezoekers meteen van antwoord te kunnen dienen.

Pas in het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Vanzeir kapte zich goed vrij, maar besloot recht op Ondoa. In de herneming moest De Keersmaecker scoren, maar ook hij geraakte niet voorbij de doelman.

Ook na de pauze kon de thuisploeg geen vuist maken. De bezoekers verdedigden hun voorsprong vanuit een zetel. Halverwege de tweede helft verdubbelde Vanlerberghe zelfs de score. De middenvelder werd helemaal vergeten en mocht de 0-2 overhoeks binnentrappen.

Sakala zorgde enkele minuten later al voor 0-3, maar het feestje ging niet door vanwege buitenspel. In het slot leek Beerschot Wilrijk toch nog voor de nodige spanning te kunnen zorgen na de aansluitingstreffer van Bourdin. De thuisploeg was echter niet meer bij machte om de ommekeer compleet te maken. Beerschot Wilrijk sluit Play-Off 2A als rode lantaarn af.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De dubbele redding van Ondoa vlak voor de pauze. De doelman hield zowel Vanzeir als De Keersmaecker van de gelijkmaker. Als Beerschot Wilrijk op dat moment de 1-1 kan scoren, zou de tweede helft er ongetwijfeld helemaal anders uitgezien hebben.
de MAN
van de match
Sakala. De spits van KV Oostende begon nog aan de zijde van De Sutter, maar hij viel al vroeg uit met een blessure. Nadien droeg Sakala de aanval in zijn eentje. Dat deed hij met verve, met een doelpunt als beloning.
onze MENING
over de match
Dit was een klassieke wedstrijd op het einde van het seizoen. Beide ploegen zaten al half met hun gedachten op warmere oorden. Uiteindelijk valt er op de overwinning van Oostende niet veel af te dingen.

Mis deze events niet

Meer