Sport.be

Algemeen

Oostende haalt Deense versterking uit Spanje

13.07.2019 | Erik Duchateau

Belga

KV Oostende heeft zich versterkt met de 24-jarige Deense offensieve middenvelder Andrew Hjulsager, die overkomt van het Spaanse Celta de Vigo. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen met een optie op een extra seizoen.

Hjulsager ruilde in 2017 het Deense Brondby voor Celta de Vigo, dat hem een jaar later voor zes maanden uitleende aan de Spaanse tweedeklasser Granada. Afgelopen seizoen kwam hij in 15 wedstrijden in actie voor Celta in de Primera Division. De nieuwe Deense aanwinst van KVO geldt als een fysiek sterke speler die zowel centraal op het middenveld als op de flank uit de voeten kan en zowel met links als rechts een fijne traptechniek heeft.

"Bij de Deense beloften speelde ik vaak vanop rechts en ook Celta posteerde mij daar, maar persoonlijk verkies ik een centralere positie op het middenveld', zegt Hjulsager op de website van KV Oostende. "Ik ben echt blij met deze transfer. KVO lijkt een familiale club die op een gezonde manier wil bouwen en dat ligt me wel. Bovendien maakte ik al kort kennis met de stad en die bevalt me uitermate. De aanwezigheid van strand en zee is fantastisch."

Mis deze events niet

Meer