Sport.be

Algemeen

Charleroi redt in extremis puntje tegen AA Gent

28.07.2019 | Ruben Philippe

Belga

Charleroi en AA Gent hebben voor het eerste gelijkspel van het nieuwe seizoen gezorgd. Beide ploegen bleven steken op 1-1. De bezoekers leken lange tijd op weg naar de zege dankzij nieuwkomer Ngadeu, maar in de voorlaatste minuut stak Bruno daar een stokje voor.

Beide ploegen namen ruim de tijd om elkaar af te tasten. Pas na slordig balverlies van Dejaegere volgde de eerste grote kans van de wedstrijd. Bruno kreeg de bal cadeau, maar Kaminski ging goed plat. AA Gent kon pas over halverwege de eerste helft dreigen. Yaremchuk kreeg een uitgelezen mogelijkheid, maar de Oekraïner trapte half over de bal.

De Gentse motor leek nadien wel warm te draaien. David bond de kat tot tweemaal toe de bel aan, maar zowel zijn voorzet als kopbal miste venijn. In het slot van de eerste periode stak ook Charleroi nog eens de neus aan het venster. Via het been van Plastun vloog een schot van Fall een klein metertje naast.

Na de pauze schoot AA Gent meteen goed uit de startblokken. Kubo tekende voor het openingsdoelpunt, maar het feestje ging niet door vanwege buitenspel. Zes minuten later mochten de bezoekers wel juichen. Penneteau greep naast een voorzet, waardoor Ngadeu zijn nieuwe ploeg meteen op voorsprong mocht koppen.

Charleroi leek meteen te antwoorden met een dubbele kopbalkans voor Morioka en Niane, maar de stormloop bleef uit. De bezoekers konden zelfs een tweede keer scoren, maar opnieuw vergalde de buitenspelvlag het feestje. Pas in de slotfase kwam Charleroi voorzichtig opzetten. AA Gent ontsnapte een eerste keer aan de gelijkmaker nadat de bal vlak voor de doellijn bleef hangen. In de voorlaatste minuut van de reguliere tijd vloog de bal wel tegen de touwen. Bruno verschalkte Kaminski in de korte hoek en legde daarmee ook de 1-1 eindstand vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De late gelijkmaker van Bruno. AA Gent leek op weg naar de overwinning, maar in de voorlaatste minuut besliste Bruno daar anders over. Uit het niets scoorde hij de gelijkmaker.
de MAN
van de match
Bruno. De vleugelspits van Charleroi was zeer bedrijvig in de eerste match van het seizoen. Hij zorgde steeds voor gevaar en scoorde bovendien de gelijkmaker.
onze MENING
over de match
De openingsmatch van beide ploegen was niet meteen een hoogvlieger. AA Gent maakte lange tijd aanspraak op de overwinning, want na het openingsdoelpunt kreeg Charleroi amper druk gecreëerd. De gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht gevallen.

Mis deze events niet

Meer