Sport.be

Algemeen

KVO start met 6 op 6

03.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League heeft KV Oostende in eigen huis de West-Vlaamse derby tegen Cercle Brugge gewonnen. Het begint zo met zes op zes aan de competitie.

Al vroeg in de match kapte Hazard zich aan de linkerkant slim voorbij z'n tegenstander en Saadi schoot diens aflegger hoog in het dak van het doel. KVO moest even zoeken. Hjulsager speelde Vargas aan de linkerkant vrij voor doel, maar die krulde overhaast over. Dat was meteen het sein van een betere periode voor Oostende. De thuisfans claimden een elfmeter na hands van Saadi, maar de VAR greep niet in en Vandendriessche zet doelman Badiashile aan het werk. Vlak na het halfuur viel de gelijkmaker: een uitstekende voorzet van D'Haese werd door Guri aan de tweede paal krachtig en via de grond tegen de netten gekopt. Cercle kwam niet meer aan de overkant en vijf minuten voor de pauze kopte Saadi een hoekschop van Skulason ongelukkig in eigen doel. Met die score trokken de teams ook richting de kleedkamers voor een welverdiende pauze na een leuke eerste periode.

Na de rust begon Cercle het best met een schotje van Biancone en Saadi die oog in oog met Dutoit kwam, maar miste. Meteen daarna kreeg Mboula zijn tweede gele kaart en dus rood zodat de bezoekers met zijn tienen verder moesten. Dat maakte de opdracht nog moeilijker. De Vereniging kwam amper nog aan kansen. Toch bleef het spannend. Ueda werkte een gevaarlijke voorzet van Capon bijna in eigen doel en een snelle Sakala zag zijn schot gekeerd door Badiashile. Het vat was af bij Cercle en in de slotfase schoof Guri de bevrijdende derde treffer onder Badiashile in doel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het ongelukkige eigen doelpunt van Saadi, dat KVO op voorsprong zette.
de MAN
van de match
Guri. Sterke, grote spits en goed voor twee knappe doelpunten.
onze MENING
over de match
Cercle scoorde het eerst, maar KVO liet gaandeweg de partij zien dat het dit seizoen over een beter elftal beschikt. Na de rode kaart kwam Cercle nauwelijks nog aan kansen en in de slotfase maakte Guri het helemaal af.

Mis deze events niet

Meer