Sport.be

Algemeen

Antwerp lost rol met favorieten niet

04.08.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Op de Bosuil deden de jongens van Bölöni hun knappe kunstjes van een week geleden tegen Eupen weer zoetjes over tegen Waasland-Beveren. Hairemans is terug van weggeweest, maar dé man van de avond heet voor de verandering Dieumerci Mbokani.

Het is na één speeldag misschien nog wat vroeg om al van een man in vorm te spreken, maar als we enkele namen moeten noemen denken we aan David Okereke of Hans Vanaken van Club Brugge, maar mogen we ook zeker Dieumerci Mbokani van Antwerp niet vergeten. Zeker wanneer je weet dat de Congolees van The Great Old na iets meer dan twee minuten alweer de score opende tegen Waasland-Beveren. Ondanks het feit dat Mbokani de dertig al eventjes gepasseerd is, weet hij de goal nog steeds als geen ander staan. 


Een andere publiekslieveling Geoffry Hairemans bracht met buitenkant voet voor en Moren ging onder de bal door. De ex-spits van Anderlecht en Standard kende geen genade. 1-0 na nog geen drie minuten. En Antwerp ging voort op het juiste elan. Het moest ook absoluut winnen wilde het mee zijn voor play-off 1. Ja, nu al want een pak andere topclubs haalden dit weekend al stevig uit. Het was Hairemans die het stamnummer 1 de juiste weg deed bewandelen. Net voor het halfuur besloot de Antwerpenaar nog maar eens Pirard te testen, moest het niet zijn dat Vukotic in de weg stond. 

Weliswaar foutief in de weg, want de Serviër beroerde het leer met de hand. Boucaut bekeek de VAR-beelden en bleef bij zijn beslissing. Strafschop voor rood en wit! Lior Refaelov zette zich achter de bal en met een listige panenka verschalkte hij Pirard. 2-0. 

De wedstrijd leek zo over voor ze goed en wel begonnen was, maar dat was buiten Waasland-Beveren gerekend. Drie minuten voor rust bracht een hoekschop van Badibanga weer spanning in de partij. Eerst leek de trap van de vleugelspeler te ver, maar de boomlange Vukotic zette zijn foutje van ruim tien minuten eerder recht door de bal goed terug in het pak te koppen. Bolat stak er een handje tussen, maar duwde het ronde ding zo in de voeten van Matthias Verreth. Verreth kwam in de zomer over van PSV en zette hier vlak voor rust zomaar de 2-1 op het bord. Weer een succesvolle debutant in onze Jupiler Pro League. 

Na de pauze nam de thuisploeg net als in speelhelft 1 weer vlug het heft in handen. Dirigent van het juiste pad heette deze keer Dieumerci Mbokani. De actie begon bij Ivo Rodrigues. Die zette sluw zijn belager in de wind en speelde in bij Mbokani. Ook die laatste veinsde eerst even zijn voorzet, maar een seconde later dropte hij het leer dan toch perfect in de open ruimte. Buta liep gepast in en de 3-1 was in minuut 50 een feit. 

Wie nog twijfelde aan de uitblinker van de avond, hoeft dat na de volgende zinnen niet meer te doen. Dieumerci Mbokani legde twintig minuten voor tijd zijn vierde in twee matchen binnen. De topschutter deed rechtstreekse tegenstander Valtteri Moren onzichtbaar lijken. Een zalige indraaier van Haroun, daar wist Dieumerci wel raad mee. Pirard mocht zich weer omdraaien. Schluss, om het op z'n Duits te zeggen. Boeken toe. Ook Antwerp lost zo de rol met de andere favorieten niet. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Refaelov scoort vanop de stip met een heerlijke panenka. 
de MAN 
van de match
Dieumerci Mbokani. 33 jaar, maar nog allesbehalve versleten. Vier goals in 180 minuten. En geloof ons, daar zullen er nog een pak bijkomen. 
onze MENING 
over de match
Meer dan verdiende overwinning voor Royal Antwerp FC. Verreth en co spartelden net voor rust even tegen, maar dat was het dan ook. 

Mis deze events niet

Meer