Sport.be

Algemeen

Anderlecht wint ook niet van 10-koppig Mechelen

09.08.2019 | Nico Vanhaelen

Belga

Anderlecht heeft zijn start gemist. Paarswit bracht goed voetbal op de mat, maar had alweer te weinig doelgerichtheid in het spel. Nochtans speelden de Brusselaars één helft tegen tien Mechelaars, maar alweer kon het niet scoren. Een verdienstelijk Malinwa pakt zo wel knap 7 op 9!

Kompany zette Verschaeren verrassend op de bank, Nasri begon ditmaal wél in de basis. Ook de 17-jarige Killian Sardella kreeg bij de Brusselaars een basisplaats in de defensie. Bij KV Mechelen ontbraken met Engvall en Van Damme twee sterkhouders. Coach Vrancken pakte al 6 op 6, en hoopte stiekem op een gunstig vervolg in het Lottopark.

In de openingsfase was het echter al vrij duidelijk welke richting deze wedstrijd zou uitgaan. Anderlecht eiste doorlopend de bal op en met de snelle voetjes van Doku werd de ene aanval na de andere opgezet. Alleen was het een beetje hetzelfde probleem van de vorige weken bij paarswit: een sterke start, maar niet altijd met het gewenste resultaat. KV Mechelen hield stand, maar kwam toch een paar keer goed weg. De voorzetten van Doku konden niet in doel worden gedevieerd en ook het schot van Vlap werd gepareerd door Thoelen. Het gevaar van de thuisploeg kwam ook vaak vanuit een stilstaande fase. Bij elke hoekschop was het bibberen geblazen voor Malinwa, maar Kompany kon er telkens net niet genoeg bij.

KV Mechelen had slechts twee maal een antwoord in petto. Een voorzet-schot van Storm kon niet in doel worden gedevieerd door Togui en diezelfde Togui kwam nog eens in beeld wanneer hij wel alert was op een voorzet, maar de bal over doel verlengde. In de slotfase van de eerste helft kregen we nog een keerpunt in de wedstrijd te zien. De doorgebroken Amuzu werd, buiten de zestien, neergehaald door Thoelen en de doelman werd door scheidsrechter Visser terecht uitgesloten. De daaropvolgende vrije trap van Vlap belandde over doel en dat was ook meteen het laatste wapenfeit. 0-0 bij de rust, maar de bezoekers moesten de tweede helft dus wel nog met een mannetje minder afwerken.

Na de pauze bleef de druk van Anderlecht lang uit. Het bracht nog steeds leuk voetbal op de mat, maar de grote storm, zoals in de eerste helft, kregen we niet meteen te zien. Net als in de vorige wedstrijden voetbalde paarswit vaak iets te breed en vond het bovendien niet echt de juiste opening in de stugge Mechelse defensie. Amuzu had vaak wel een goede loopactie in petto, maar de voorzet of het overzicht ontbraken steeds. Anderlecht bracht dan maar de heropgeviste Zweed Thelin in de ploeg, om toch één aanspeelpunt voorin te hebben. De aanvaller had één goede actie in huis waarop hij slim aflegde naar Zulj, maar die zag zijn volley centimeters naast doel belanden. 

Het slotoffensief kwam er wél bij Anderlecht. Vlap tikte het leer op het dak van het doel en de ingevallen Verschaeren vergat op doel te trappen na een knappe dribbel. In de slotminuut kreeg Kompany nog dé kans op de winninggoal, maar hij knikte de hoekschop zowaar naast doel. Invallersdoelman Bouzian hield zo zijn netten droog en mag terugkijken op een geslaagde prestatie in het Lottopark. Heel Malinwa trouwens, want zij toonden bijzonder veel karakter en strijdlust en grabbelen zo een puntje mee naar huis. De bezoekers pakken zo knap 7 op 9 en dat staat toch in schril contrast met de magere 2 op 9 voor Anderlecht...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Eén mogelijk keerpunt in de wedstrijd: de rode kaart van Thoelen. De doelman werd terecht uitgesloten, maar Anderlecht kon er niet van profiteren. Kompany kreeg in de slotfase wel nog dé kans om zijn ploeg de overwinning te schenken, maar kopte naast.
de MAN
van de match
Moeilijk om er ééntje uit te nemen... We geven de eer dan maar aan invallersdoelman Bouzian. Stond de tweede helft in zijn doel alsof hij al jaren op het hoogste niveau speelt, en hield ook zijn netten droog. Leek totaal geen stress te kennen in het Lottopark en hielp zijn ploeg aan een puntje.
onze MENING
over de match
Anderlecht toonde alweer dat het voetballend beter is geworden dan de voorbije jaren. Daar bestaat geen twijfel over. Alleen is het voorlopig allemaal nog weinig efficiënt, maar dat is op zich misschien niet onlogisch met zoveel jongeren in de basis. Toch mag paarswit niet tevreden zijn over de start, want de statistieken liegen niet. 2 op 9 is niet denderend en de topmatchen komen er de volgende weken nog aan. Aan de andere kant zeggen we: 'chapeau voor KV Mechelen'. 7 op 9 pakken met 2 uitwedstrijden bij Zulte Waregem en Anderlecht, en een thuismatch tegen Racing Genk... dat is een droomstart voor Malinwa. Het speelde bijzonder verdienstelijk en vierde het punt terecht als een overwinning.

Mis deze events niet

Meer