Sport.be

Algemeen

Sint-Truiden legt Standard over de knie

11.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de derde speeldag in de Jupiler Pro League heeft STVV verrassend in eigen huis gewonnen tegen Standard. De Kanaries haalden het met 2-1.

Na 0 op 6 in de eerste twee duels zette STVV een laag blok met Teixeira als een soort van ouderwetse libero. De bezoekers namen meteen het initiatief, maar dat leidde tot niet veel meer dan enkele halve kansjes. Op een tegenstoot van de thuisploeg bracht Boli zijn belager Dussenne in de problemen, maar ref Lardot zag een fout van de Truiense aanvaller. Lestienne trapte eens op doel, Schmidt sloeg het leer weg. Aan de overkant kon Bastien nog net z'n voetje zetten tegen een gevaarlijke lage voorzet van De Bruyn. Diezelfde De Bruyn zou net voor het halfuur Stayen verbazen met een indrukkende run langs de linkerkant, voorbij Dussenne en heerlijk via de paal binnengetrapt. De tactiek van trainer Brys werkte en balverlies van Cimirot zou STVV nog meer in de kaart spelen, want Masoudi poortte Kosanovic en trapte laag tegen de netten. Op slag van rust verwerkte Emond een voorzet van de rechterkant op de lat. De aansluitingstreffer bleef uit.

Weinig beterschap aan het begin van de tweede helft bij de Rouches. Boli kwam tot twee keer toe dichtbij een derde thuisdoelpunt. Eerst verzuimde hij De Bruyn aan te spelen, kon Bodart ingrijpen en daarna kapte de Ivoriaan veel te makkelijk Dussenne uit en vond opnieuw de doelman op z'n weg. Standard was nergens en trainer Preud'homme keek duidelijk geërgerd toe van de zijlijn. Vanaf de tiende minuut na de pauze veranderde het spelbeeld. Vojvoda bracht voor en Lestienne zette Schmidt aan het werk met een harde knal. Janssens kreeg een kopbal van Emond tegen de arm en na tussenkomst van de VAR werd het een elfmeter. Invaller Mpoku trapte die laag in de linkerhoek tegen de touwen. STVV voelde dat de zege nog lang niet binnen was en Standard geloofde opnieuw in een resultaat. Carcela verlengde een voorzet van de linkerkant richting doel en Schmidt hield tegen.
 
Na een één-twee met Mpoku trapte Lestienne keihard onderkant lat. Teixeira wou daarna terug koppen op z'n doelman, maar bijna te hoog en die moest nog een goede redding maken in hoekschop.  Boljevic vond Emond en diens schot werd afgeblokt door Janssens. Standard bleef proberen, voorzet Mpoku van de linkerkant en Emond kopte via de paal naast. Emond legde met het hoofd af voor Cop, maar Endo keerde subliem van de lijn. In acht minuten extra tijd kwam Standard niet verder dan schoten van Cimirot en Mpoku en zo won STVV met 2-1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De run van De Bruyn, heerlijk afgerond binnenkant paal.
de MAN
van de match
De Bruyn. Leuke voetballer, een fraai doelpunt en een assist.
onze MENING
over de match
De tactiek van Brys klopte en STVV liep voor de pauze uit tot 2-0. Na de rust had Boli de match zelfs definitief kunnen beslissen, maar na de 2-1 werd het toch nog spannend.

Mis deze events niet

Meer