Sport.be

Algemeen

Charleroi na bewogen tweede helft voorbij Antwerp

11.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Antwerp is op de derde speeldag in de Jupiler Pro League tegen z'n eerste nederlaag aangelopen. Charleroi won in eigen huis met 2-1.

Bölöni voerde met het oog op de terugwedstrijd tegen Viktoria Plzen enkele wissels door in zijn basiself. De eerste kans van de match die naam waardig was een slim balletje van Bruno over Bolat op de lat. Antwerp dreigde met een harde knal van De Laet op de vuisten van Penneteau. Bruno zou Bolat nog eens testen, deze keer moest de doelman keren in hoekschop. De partij werd ook even onderbroken nadat ref Verboomen beide aanvoerders bij zich riep wegens spreekkoren van de bezoekende fans. Baby en Coopman maakten verkeerde keuzes, Mbokani kon net niet bij een doorsteekpass en aan de overkant trapte Fall een gat in de lucht na een voorzet van Morioka. Kortom, geen goals na een erg matige eerste helft.

Tien minuten na de pauze trof Baby raak in het dak van het doel, maar na tussenkomst van de VAR keurde ref Verboomen het doelpunt af wegens handspel van Coopman. Op het uur gooide Bruno van de linkerkant voor doel over een springende Junklerod en Fall schoof overhoeks binnen. Antwerp bracht Lamkel Ze, Refaelov en Bolingi tussen de lijnen en werd daarvoor beloond. Mbokani bracht voor van de rechterkant en Refaelov duwde van dichtbij binnen. Charleroi antwoordde meteen want Fall was snel en Bolat werkte hem in de zestien tegen de grond. Perbet zag zijn elfmeter echter gekeerd door de doelman. Toch was het niet gedaan, want na een hoekschop kon Bolat een doelpoging niet klemmen en Perbet duwde dan toch binnen. Een doelpunt van Henen werd daarna nog afgekeurd wegens buitenspel na een zoveelste tussenkomst van de VAR.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De inbreng van Perbet. Deed het na de gelijkmaker van Antwerp nog kantelen in het voordeel van Charleroi.
de MAN
van de match
We zouden Perbet kunnen kiezen, maar die speelde slechts een kwartiertje. Dan gaan we voor Bruno. Dreigend in de eerste helft en een assist in de tweede helft.
onze MENING
over de match
Tot de 55ste minuut stelde het allemaal weinig voor en dan waren we vertrokken voor een hectisch eind met 3 goals, een gemiste strafschop en veel VAR-tussenkomsten.

Mis deze events niet

Meer