Sport.be

Algemeen

Oliver Naesen wint slotrit: 'Eerste keer dat ik Greg klop op zo'n aankomst'

18.08.2019 |

Belga

Met een uitgemeten krachtspurt won Oliver Naesen na een zinderende apotheose de slotrit in de BinckBank Tour. Na een aanval aan de voet van de Bosberg reed hij met Greg Van Avermaet en latere eindwinnaar Laurens De Plus richting Geraardsbergen. Op de Vesten won hij het Belgische onderonsje in de spurt.

"Het is de eerste keer dat ik Greg kan kloppen op zo'n aankomst", sprak Naesen vlak na de aankomst. "Daar ben ik toch heel trots op. Het is ook een enorme opluchting. Ik kon nog niet winnen dit seizoen en voor een renner als ik is dat heel pijnlijk."

Naesen forceerde zelf de goede ontsnapping. Vlak voor de Bosberg viel hij aan. Laurens De Plus en Greg Van Avermaet sprongen mee en met drie stoomden ze onhoudbaar door richting Geraardsbergen. "Ik had eerder in de rit al een ploegmaat op kop van het peloton laten rijden om het gat met de vroege ontsnapping klein te houden. De laatste ronde ging ik vol op de Muur en de Bosberg."

De ritwinnaar wist snel dat de aanval veel kans op slagen had. "Greg, Laurens en ik zijn vrienden. Er was vooraf niets afgesproken, maar als je met drie tien seconden kan wegrijden uit een uitgedund peloton ben je gewoon de beste. Bovendien is de Muur mijn speeltuin. Bij de jeugd deed ik iedere woensdag een trainingsrit naar Geraardsbergen. Ik ben in mijn carrière de Muur al honderd keer naar boven gereden. Ik ken hier iedere steen en putje liggen. Ik ben dan ook blij dat ik net hier mijn eerste zege van het seizoen kan pakken."

Mis deze events niet

Meer