Sport.be

Algemeen

Laurens De Plus pakt eindzege na putsch in slotrit: 'Dit had ik niet meer verwacht'

18.08.2019 |

Belga

Laurens De Plus kon het na de finish amper geloven, maar na een indrukwekkende putsch greep hij in de slotrit alsnog de eindzege in de BinckBank Tour 2019. De Belg van Jumbo-Visma pakte zijn allereerste profzege in eigen streek met 35 voorsprong op Naesen en 36 op Wellens.

"Ik kan het amper geloven", zei De Plus na afloop. "Bij de start van de slotrit was ik al blij met de podiumplek. Maar winnen? Daarvoor reed Tim veel te goed in de Ardennen, vond ik. Mijn versnelling voor de Bosberg was vooral om enkele seconden extra te nemen en zo mijn podiumplek veilig te stellen. Maar plots was ik met Naesen en Van Avermaet weg."

De Belg van Jumbo-Visma vindt normaal in het hooggebergte een parcours op zijn maat, maar het was op de Vlaamse kasseien dat hij de BinckBank Tour naar zijn hand zette. "Het is zelfs de eerste keer dat ik koers op kasseien in een WorldTour-wedstrijd. Toevallig sprak ik er nog over met Oliver vanmorgen bij de start en hij zei dat het wel ging meevallen. Ik dacht dat hij dat zei om mij te sussen, maar plots was ik met hem en Greg weg in de finale. Ik heb bij hen dan proberen aanklampen en nadien heb ik vol gereden en zo had ik aan de finish genoeg voorsprong om de eindzege te pakken."

De eindzege in de BinckBank Tour is ook de eerste profzege van Laurens De Plus. Extra mooi is dat hij dat kan doen voor eigen fans. "Ik woon hier vlakbij in Ninove. De rit passeerde zelfs voorbij mijn deur. Er stonden ook heel wat fans langs de kant van de weg en daarom is het extra mooi dat ik hier vandaag heb kunnen winnen." De Plus droeg zijn zege ook op aan de overleden Bjorg Lambrecht. "Hij was een goede vriend en ik heb lang getwijfeld om hier te starten. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch van start ben gegaan. Ik heb altijd aan hem gedacht en ik ben blij dat ik hem kan eren met deze overwinning. De bloemen zijn voor hem."

Mis deze events niet

Meer