Sport.be

Algemeen

Kums: 'Ik verwijt Kompany niets'

23.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

Sven Kums werd vrijdagnamiddag officieel voorgesteld bij AA Gent, dat de middenvelder huurt van Anderlecht, waar hij niet meer aan de bak kwam onder de nieuwe speler/trainer Vincent Kompany.

Bij RSC Anderlecht was er na de komst van Vincent Kompany wel een revolutie aangekondigd, maar dat Sven Kums zelfs naast de wedstrijdselectie zou vallen, hadden weinig waarnemers voor het seizoen durven te voorspellen. De Gouden Schoen van 2015 maakte in de voorbereiding nog wel minuten, maar sinds de competitiestart werd er op Anderlecht niet meer op hem gerekend.

Zijn oude liefde AA Gent bood plots een uitweg, met een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen, zonder optie. Volgend jaar keert de 31-jarige Dilbekenaar dus in principe terug naar Neerpede, waar hij nog een contract tot medio 2022 heeft.

"Ik verwijt Vincent helemaal niets", bekende Kums vrijdag tijdens een persmoment op het trainingscomplex van de Gentenaars in Oostakker. "Eigenlijk wil ik het daar niet te veel over hebben. Dat was zwaar, want ik wil zoveel mogelijk spelen. Het is een episode die iedere voetballer wel eens meemaakt in zijn carrière. Kompany heeft mij een uitleg gegeven, hij is eerlijk geweest en daar heb ik alle respect voor. Ik heb liever iemand die direct is als coach, dan iemand die mij aan het lijntje houdt. Je verwacht natuurlijk niet dat je naast de selectie valt. Ik verwijt Vincent niets. Het was een keuze van een trainer, die het beste wil voor zijn ploeg."

Tegen Anderlecht kan Kums alvast niet spelen omdat de Gentenaars zijn loon niet helemaal overnemen. "Vervelend, want zo heb je meteen twee of vier wedstrijden minder. Dat is echter een beslissing tussen clubs en daar moet je jezelf bij neerleggen."

Mis deze events niet

Meer