Sport.be

Algemeen

Antwerp kroont zich tot winnaar in Lotto Park

15.09.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Royal Antwerp FC klopt Anderlecht in extremis met 1-2. Een nu nog nobele onbekende genaamd Miyoshi deed op het einde een hele hoop paars-witte monden openvallen van verbazing. Lees hieronder het relaas van een bitsig duel met meer dan één kaart...

Anderlecht - Antwerp, steeds een zwaar beladen duel, maar vandaag nog net dat ietsje meer. Zowel Dieumerci Mbokani als Steven Defour hebben natuurlijk een paars-wit verleden. Wat voor nog meer spanning zorgde. Hoe zouden ze ontvangen worden? Het zorgde alleen maar voor extra gespannen gezichten. 


De sfeer was vooraf al om te snijden en dat zette zich erg gemakkelijk door in de wedstrijd zelf. Mbokani en Saelemaekers trokken bijna elkaars truitje uit en Defour pakt al geel na iets meer dan twaalf minuten. De voormalige Rode Duivel kwam met gestrekte voet veel te laat in op Michel Vlap. Het kwam hem op geel te staan. Al zagen sommige een rood karton als betere oplossing. Laat ons het op oranje houden. 

Op de eerste, echte kans moesten we daarentegen wel een poosje wachten. Chadli testte Bolat tweemaal, maar voor de rest moesten we het vooral hebben van een overdosis strijd. Meerdere spelers lagen met elkaar in de clinch, maar na het geel voor Defour flirtte de ex-Anderlechtspeler gedurende gans de eerste helft met rood. De spelverdeler maakte twee lichte fouten op Chadli, maar kwam er mee weg. Naarmate het rustsignaal dichterbij kwam, nam Anderlecht voor het eerst het overwicht. Het was vooral Nacer Chadli die bedrijvig was. Met alweer een afstandsschot probeerde die Bolat te verschalken. Michaël Verschueren zag de bal vanop de tribune al binnengaan, maar in werkelijkheid zoefde het leer een half metertje over. 

Na de rust kwam The Great Old uit het niets furieus uit de kleedkamer. Binnen de twee minuten kwamen er drie mogelijkheden. Mirallas werd eerste door de buitenspelval geloodsd door Haroun, maar Van Crombrugge redde nog met een voetreflex van hoog niveau. Maar The Reds berustten niet. Lior Refaelov verscheen een minuut later weer voor Van Crombrugge. Maar weer lag de goalie van paars-wit in de weg. Maar uitstel zou geen afstel worden. Want nog een minuut later hing het leer wel tegen de touwen. Refaelov kreeg de bal op een schoteltje van Mbokani en in twee tijden raakte de Israëliër dan toch voorbij Van Crombrugge. 0-1 voor de mannen uit Deurne Noord. 

Anderlecht moest dus herbronnen. En het slaagde daar niet op één-twee-drie in. In minuut 54 zag Saelemaekers Verschaeren vrijstaan aan de strafschopstip, maar de pass was niet op maat. In minuut 65 waren de Ketten wel op het appel. Sandler demonstreerde zijn traptechniek en schilderde een verticale lange bal op het hoofd van Chadli. Bolat dacht er nog tussen te zitten, maar kwam te laat. Chadli bracht RSCA zo met het hoofd op 1-1. Alles te herdoen. 

Maar Antwerp was allesbehalve onder de indruk. Neen, het viel aan alsof er niets aan de hand was. Aurelio Buta krulde de bal achter de verdediging en Mirallas stond op de juiste plaats. Jammer genoeg voor de trouwe Antwerp-aanhang is Mirallas geen kopper. De kopslag van de flankspeler was hard, maar veel te centraal. Van Crombrugge moest desondanks nog snel reageren en deed dat ook. De Antwerp-golf, die duurde nochtans voort. Een klein kwartier voor tijd kraakte Anderlecht bijna volledig. Sambi Lokonga kreeg rood na een forse overtreding op Buta. De jonge leeftijd speelde hem parten. 

De vrije trap die daarop volgde deed Anderlecht nog wat verder barsten, maar dood was de ploeg van Kompnay nog niet. Haroun was het thuispubliek goedgezind en kopte dan maar op de paal. Verschueren en co slaakten een diepe zucht op de hoofdtribune. Maar u voelt ons al aankomen, die zucht zou zich nog gaan omzetten in triestige tranen. Want ene Miyoshi, een debuterende Japanner, zette drie minuten voor tijd nog de 1-2 op het elektronische scorebord. De kleine middenvelder etaleerde onmiddellijk zijn goeie linker. Anderlecht en Kompany nog maar eens in diepe rouw. Bij Antwerp alleen maar lachende gezichten. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Miyoshi maakt in minuut 87 de winnende 1-2. Miyoshi debuteerde voor Antwerp en viel amper vijf minuten voor zijn goal in.
de MAN 
van de match
Miyoshi. Hij heeft niet veel kunnen doen, maar deed wel wat hij moest doen. Het verschil maken. 
onze MENING 
Antwerp wint verdiend op Anderlecht. De eerste helft was licht in het voordeel van de thuisploeg, maar de Antwerpenaren kwamen erg sterk de kleedkamers uit. In de eerste vijf minuten van de tweede helft kregen ze al drie kansen en naarmate de tweede periode vorderde bracht de ploeg van Bölöni beter en beter voetbal. 

Mis deze events niet

Meer