Sport.be

Algemeen

Club boekt logische zege tegen Anderlecht

22.09.2019 | Bart Peeters

Belga

Club Brugge heeft de klassieker tegen Anderlecht verdiend gewonnen. De bezoekers kwamen nog op voorsprong na een flater van Mignolet maar na een match eenrichtingsverkeer en twee goals van Diatta hield blauw-zwart de drie punten thuis.

Nooit eerder waren de verhoudingen voor een topper tussen Club Brugge en Anderlecht zo in het voordeel van blauw-zwart. De thuisploeg verloor dit seizoen nog niet, zelfs niet in Europa terwijl paars-wit in de competitie nog maar één keer de drie punten kon pakken.

En die verhouding werd in de eerste drie minuten meteen gerespecteerd. Vormer werd afgeblokt, Tau krulde centimeters naast en Dennis mikte net over. In minuut vijf kwam Anderlecht er een eerste keer uit en kreeg het wat hulp van Mignolet. De doelman kwam onoordeelkundig uit en deed de bal in de voeten van Chadli belanden. De Rode Duivel miste niet.

Een tik voor Club Brugge, maar die werd na amper één minuut alweer ongedaan gemaakt. Dennis kopte van dichtbij op Van Crombrugghe, maar de herneming werd door Diatta via de paal en de doelman binnen geknald. De thuisploeg ging gewoon door op zijn elan en op het kwartier moest Van Crombrugghe zich twee keer onderscheiden. Eerst haalde hij het in een 1-tegen-1-situatie van Tau, nadien pareerde de doelman een knal van Mitrovic.

Het tweede deel van de eerste helft moest Club het tempo toch wat laten zakken. Het bleef de betere ploeg, maar de kansen werden minder groot. Deli kopte eens over en naast. In het slot drukte de thuisploeg nog eens stevig door, maar Dennis trapte de beste kans in het zijnet.

De tweede helft startte evenwichtiger. Anderlecht stak een paar keer de neus aan het venster met onder meer een mooie knal van Sardella die door Mignolet uit de hoek werd gehaald. Rond het uur kreeg Dennis nog eens een goede kans, hij mocht alleen naar Van Crombrugghe maar de doelman stak er nog maar eens een voet tussen.

Even later moest ook Mignolet zijn voeten gebruiken. Luckassen mocht vrij een volley afvuren, de doelman redde goed. Het sein voor de thuisploeg om nog een tandje bij te steken. Van Crombrugghe redde een stiftbal van Diatta en had een weergaloze reflex in huis op een poging van Vanaken.

Toch moest ook de doelman zich uiteindelijk ook gewonnen geven. Deli won een kopduel van Verschaeren en Diatta knalde gekruist raak. Club vergat wel om door te drukken en dus bleef het spannend. Doku testte de vuisten van Mignolet terwijl Openda enkele keren nog dreigde voor de West-Vlamingen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle 1-1 van Diatta. Even leek Anderlecht te mogen dromen na d goal van Chadli maar amper 60 tellen later hingen de bordjes alweer in evenwicht.
de MAN
van de match
Twee goals in een Club Brugge - Anderlecht? Dan ben je de man van de match. Diatta dus.
onze MENING
over de match
Een logische overwinning van de virtuele leider in de Jupiler Pro League tegen de nummer 13. Door het klassieke karakter van de match was er meer spanning, maar op het veld was het verschil duidelijk. Duidelijker dan de score doet vermoeden.

Mis deze events niet

Meer