Sport.be

Algemeen

Ploeg van Nick Nuyens eist 1,1 miljoen euro van Van Aert

22.10.2019 | Marnick Claes

Belga

Sniper Cycling eist een verbrekingsvergoeding van de 1,1 miljoen euro na het contractbreuk van Wout van Aert. Een vonnis in de zaak wordt verwacht op 26 november.

Wout vanA Aert had zijn handtekening gezet onder een contract van drie jaar dat zou starten op 1 januari 2017 en zou eindigen op 31 december van dit jaar, maar op 17 september 2018 verbrak van Aert eenzijdig het contract. "Eigenlijk zijn dat enkel een hele resem aan verwijten en frustraties die hij had. Er werd een hele constructie opgezet om ervoor te zorgen dat hij geen verbrekingsvergoeding zou moeten betalen", zei meester Rudi Desmet, die Sniper Cycling vertegenwoordigde.

Volgens meester Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Wout van Aert, noemt het een spijtige evolutie dat sport meer en meer in aanmerking komt met justitie. "De enige reden daarvoor is geld. Alles zou met voorbedachtheid zijn gebeurd, maar dat is zever. Mijnheer van Aert wilde alleen goeie koersen rijden en zijn sportieve ambities waarmaken, maar doordat er te weinig budget in de ploeg aanwezig was om het goed te omkaderen met goede ploegmaats, goed materiaal en degelijke stages voelde hij dat hij niet ten volle kon koersen. Het is duidelijk dat hij het niet deed voor het geld. De tegenpartij vraagt nu 1,1 mijoen euro en nog een paar miljoen extra aan gemiste inkomsten omdat hij niet meer als hun melkkoe kan dienen", laat Van Steenbrugge weten. 

Een vonnis in de zaak wordt eind november verwacht. 

Mis deze events niet

Meer