Sport.be

Algemeen

Antwerp schiet vlak voor rust wakker tegen Kortrijk

26.10.2019 | Pieter Willocx

Antwerp mag drie punten bijschrijven. Het klopte Kortrijk in eigen huis met 3-1. Mirallas net voor en Lamkel Ze en Rodrigues net na de rust zorgden voor 3-0. Stojanovic milderde voor Kortrijk nog tot 3-1.

Antwerp nam het in eigen huis op tegen Kortrijk. De supporters van de thuisploeg zagen de bezoekers het gretigst aan de wedstrijd beginnen. Mboyo zette zich al snel door op rechts, maar kon Bolat niet echt in de problemen brengen. Ook het vizier van Van der Bruggen stond niet echt op scherp. In het openingskwartier kon Antwerp enkel tegenprikken via Benson, al was zijn poging nauwelijks het vermelden waard.  


Antwerp kwam beter in de wedstrijd, maar kwam met de schrik vrij toen Bolat nog net sneller op de bal was dan Hornby en toen de paal Mboyo van de openingstreffer hield. Antwerp reageerde via rechtsachter Buta. Hij kwam goed naar binnen. Zijn schot ging naast de eerste paal buiten. Even later gaf Mbokani de bal mee aan Lamkel Ze. Oog in oog met Bruzzese trok de doelman van Kortrijk aan het langste eind.

Net wanneer we met een brilscore zouden gaan rusten ging de bal plots op de stip na een hoekschop van Mirallas. Boucaut twijfelde geen seconde. Uit de herhaling bleek dat Kovacevic Mbokani tegen de grond had getrokken. Mirallas vroeg Mbokani toestemming om te mogen trappen en kreeg die ook. Hij liet Bruzzese kansloos en trapte Antwerp met de rust in zicht op een gevleide voorsprong. 

De thuisploeg kwam een pak gretiger uit de kleedkamer. Publiekslieveling Lamkel Ze achtte zijn moment al snel gekomen. Vanop ruim 20 meter haalde hij vanuit het niets fors uit met zijn linkervoet. De Bosuil zag de bal enig mooi in de winkelhaak verdwijnen. Tien minuutjes later probeerde ook Mirallas het uit de tweede lijn. Bruzzese had geen problemen met het schot van de gewezen Rode Duivel.

Invaller Ivo Rodrigues zette meteen een prima aanval op. Hij bediende Mirallas die het overzicht bewaarde en de bal gepast terug legde. Rodrigues was zelf goed gevolgd en trapte de 3-0 hard tegen de netten. Antwerp leeg op weg naar een makkelijke zege, maar daar besliste Stojanovic anders over. Hij mikte een afgeweken schot va Kage voorbij Bolat in doel: 3-1. Een minuut later vond Kage Mboyo voor doel, maar scoren lukte niet. 

Kortrijk leek even de bakens nog te willen verzetten, maar moest al snel weer achteruit. Een vuist maken lukte niet echt meer. De Sart probeerde het nog met een rechtstreekse vrije trap, maar Bolat kende er geen problemen mee. Invaller Miyoshi zorgde aan de overzijde voor het laatste wapenfeit, maar zijn schot ging naast. Kortrijk stapt de bus op zonder punten. Antwerp doet wat het moet doen thuis en schrijft drie punten bij. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Kortrijk moet niet onder doen voor de thuisploeg tot wanneer de bal op de stip gaat vlak voor de rust. Kovacevic trok Mbokani foutief neer in de zestien meter. Mirallas trapte de strafschop complexloos in doel. 
de MAN
van de match
Lamkel Ze trok Antwerp na de rust over de streep. Hij was alom aanwezig in de goede zin van het woord en liet de Bosuil nog eens smullen van zijn talent. 
onze MENING
over de match
Kortrijk was tot de strafschop misschien wel de betere ploeg, al resulteerde dat niet in grote kansen. Na de 1-0 had Antwerp de wedstrijd onder controle en kon Kortrijk nauwelijks nog dreigen. 

Mis deze events niet

Meer