Sport.be

Algemeen

Club geraakt niet voorbij Standard

27.10.2019 | Ward Bollen

Belga

Club Brugge heeft voor de derde keer dit seizoen punten verloren en opnieuw in eigen huis. Na draws tegen Eupen en Genk werd het deze keer 1-1 tegen Standard.

Tau opende de debatten met een opvallende lobbal-dribbel, maar ook Standard liet zich niet onbetuigd: Mignolet was net op tijd uit z'n doel na een slimme pass van Lestienne op Amallah. Nauwelijks een minuut later ging Bastien met een bruggetje voorbij Mata en hij schoof langs Mignolet tegen de netten. Club was even van slag, maar verhoogde langzaamaan de druk, echter zonder goed in de match te zitten. Mata moest nog voor het halfuur met een blessure naar de kant, de jonge Kossounou was zijn vervanger. Club versierde geen enkele kans voor de rust en het was zelfs Standard dat vlak voor de pauze nog twee keer dreigde: Lestienne legde slim af voor Oulare, maar die was te verrast. Na een voorzet van Vojvoda won Oulare het duel van Mechele en kopte over. De eerste helft van Brugge deed denken aan de thuismatch tegen Eupen (0-0).

Clement voerde tijdens de pauze twee wissels door: Balanta en Diagne voor Rits en Tau. Beter kon de tweede helft niet beginnen, want Balanta vond Vormer op rechts, die voor doel bracht waar Okereke via de grond de gelijkmaker binnentrapte. Vanaf dan nam Club de match eindelijk in handen, maar kansen regenen deed het niet. Bodart moest ingrijpen op een verre poging van Diagne en Diatta trapte eens gevaarlijk over. Mpoku schoot simpel in de handen van Mignolet. Een doelpunt van Vanaken werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van Sobol. Invaller Avenatti trapte voor de Rouches vanuit de draai een metertje naast. In de toegevoegde tijd knalde Okereke via ploegmaat Diagne nog naast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het mooie bruggetje van Bastien voorbij Mata waarna de 0-1 viel.
de MAN
van de match
Geen uitblinker. We kiezen Balanta omdat hij meteen na z'n wissel al beslissend was en daarna een degelijke partij speelde.
onze MENING
over de match
Een heel matige topper, erg gesloten en onder de verwachtingen. Met een puntendeling schiet niemand echt op, al houdt Club z'n dichtste concurrent wel op achterstand.

Mis deze events niet

Meer