Sport.be

Algemeen

10 Carolo's winnen in Oostende

29.10.2019 | Marnick Claes

Belga

Charleroi pakt de drie punten aan de kust op het veld van Oostende. De Carolo's vielen na een halfuur met tien man, maar werden nooit in verlegenheid gebracht. Door deze overwinning zit Charleroi in de top zes.

Charleroi was duidelijk de baas tijdens de eerste 25 minuten van de match. De Carolo's eisten het balbezit op en fnuikte elke mogelijke kans van Oostende. Zelf kwam Charleroi amper één keer alleen voor Dutoit. Morioka nam de bal prachtig uit de lucht en bediende Bruno met een lobpass. De flankaanvaller van Charleroi kreeg de bal niet honderd procent onder controle en besloot over. Toen kantelde de match door een rode kaart van Diagne. De verdediger van Charleroi kreeg eerst een gele kaart na de bal met zijn hand te hebben beroerd, maar na het ingrijpen van de VAR veranderde de kleur in rood. Door het numerieke voordeel kon Oostende opeens wel kansen tevoorschijn toveren. Al gebeurde dat alleen via vrije trappen. Skulason bediende Guri en Bataille, maar Penneteau stond twee keer pal. Beide ploegen konden niet scoren en ze gingen rusten met een 0-0 tussenstand. 

Ondanks het feit dat Charleroi met een man minder op het veld stond, zag je daar niet veel van op het veld. De eerste grote naam van de tweede helft kwam dan ook op de naam van Charleroi. Gholizadeh zette zelf de aanval op op de rechterflank en na een goede kaats van Rezaei kwam Gholizadeh alleen voor Dutoit. De speler van Charleroi vergeet alleen de bal tegen de netten te duwen. 

Oostende probeerde daarna nog te scoren, maar alleen via een vrije trap van Skulason en een combinatie tussen Sakala en Sylla was de kustploeg gevaarlijk. Charleroi daarentegen had genoeg aan één counter om te scoren. Rezaei kreeg de bal in voeten op de middenlijn en kon direct naar het doel van Dutoit lopen. Voor de spits van Charleroi was dit een koud kunstje en zette de 0-1 op het bord. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Charleroi had de match volledig in handen, maar moest na de rode kaart van Diagne de bal meer aan Oostende laten.
de MAN 
van de match
Nicolas Penneteau had in de eerste helft zeer weinig te doen tot de rode kaart van Diagne. Daarna moest de keeper van Charleroi enkele keren goed opletten, maar de ervaren rot was op geen foutje te bespeuren. 
onze MENING 
over de match
Ondanks de numerieke meerderheid kon Oostende niet veel op de mat leggen. Charleroi was voor de rode kaart de betere ploeg en had met 10 man ook de betere kansen. 

Mis deze events niet

Meer