Sport.be

Algemeen

Groot overwicht, kleine zege voor Standard

30.10.2019 | Tom Van Aken

Belga

Standard scoorde vroeg tegen Waasland-Beveren, domineerde doorlopend maar boekte uiteindelijke een zuinige zege die zelfs nog even in gevaar kwam.

Cop en Carcela kregen nog eens een basisplaats bij de thuisploeg. Oulare en Amallah werden als oplossingen achter de hand en op de bank gehouden. Bij Waasland-Beveren kwam Moren in de ploeg waardoor de bezoekers met vijf achterin begonnen.

Het tactisch plan van Waasland-Beveren lag echter al snel aan diggelen. Meteen na de eerste hoekschop voor Standard werd de bal ontzet tot bij Bastien. Die vond Carcela en die vond op zijn beurt een gaatje rechts van doelman Jackers. Standard bleef de hele eerste helft domineren, maar vergat ook door te duwen en echte kansen te creëren. Enkel Bastien kwam er helemaal op het einde van deel één nog dichtbij, maar Jackers zat er goed bij in zijn korte hoek.

Standard kwam feller uit de kleedkamers. Bastien trof meteen de paal en Jackers moest paraat staan op een poging van dichtbij van Vanheusden. Even later legde Verboomen de bal op de stip na vermeend handspel van Caufriez, maar op die beslissing kwam hij terug na consultatie van de VAR en het bekijken van de beelden.

Ook Gavory en Cop kregen nog goede kansen, maar Jackers liet zich niet meer verrassen. Een kwartier voor tijd kwam de eerste echte kans voor de bezoekers uit de lucht gevallen. Kobayashi kreeg na een snelle counter echter geen tijd van Bodart die hem de bal uit de voeten gleed.

Oulare en Amallah vielen nog in bij de thuisploeg. Die eerste scoorde helemaal op het einde zelfs nog. Zo boekte Standard een kleine maar logische zege.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Dé eerste kans van de bezoekers kwam er pas een kwartier voor tijd. Bodart verhinderde dat Kobayashi een snelle counter kon afwerken.
de MAN
van de match
Carcela. Scoorde een snel doelpunt met een magistrale trap. Zakte nadien samen met de ploeg wel wat weg en zat er op het einde helemaal door.
onze MENING
over de match
Standard was doorlopend dominant, maar vergat na het snelle doelpunt de wedstrijd af te maken. Daardoor speelde de thuisploeg nog met vuur.

Mis deze events niet

Meer