Sport.be

Algemeen

STVV buigt een achterstand om tegen KV Mechelen

30.10.2019 | Tim Moldenaers

Belga

STVV heeft met 1-2 gewonnen op het veld van KV Mechelen. De thuisploeg kwam voor de rust op voorsprong via Togui, maar Boli en Suzuki zorgden voor de ommekeer in de slotfase.

KV Mechelen ontving STVV in het AFAS Stadion op de 13e speeldag van de Jupiler Pro League. De wedstrijd kwam erg traag op gang en kansen bleven lang uit. Vanlerberghe was de eerste die voor gevaar zorgde met een poging van ver, maar die dwarrelde net naast het doel van Schmidt.

Uiteindelijk was het pas na een dik half uur prijs toen Kaya de bal plots in zijn voeten kreeg. Hij stuurde Togui in de diepte, die de doelman omspeelde en het openingsdoelpunt wist te scoren. De VAR moest de goal wel nog toekennen, na foutief afvlaggen van de lijnrechter voor buitenspel.

In de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg via Tainmont en Togui nog twee uitgelezen kansen op de dubbele voorsprong. Tainmont bleef niet kalm genoeg en kreeg zijn poging niet tussen de palen. Terwijl Togui zijn kopbal wel beter kon richten, maar hij werd gestuit door het doelhout.

De bezoekers leken vervolgens het beste uit de kleedkamer te zijn gekomen, met een prima kopkans van Suzuki als gevolg. Thoelen kon echter al bij al vrij makkelijk redding brengen. KV Mechelen nam het commando vervolgens al snel opnieuw over. Kaya profiteerde niet van balverlies van STVV en het doelpunt van Bateau, op aangeven van diezelfde Kaya, werd afgekeurd voor buitenspel.

Pas in de laatste tien minuten nam STVV plots terug het commando over. Een hoekschop kwam bij de vrijstaande Boli, die niet twijfelde en de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Enkele minuten later was de ommekeer helemaal compleet toen Suzuki een rebound tegen de touwen duwde. De bezoekers wonnen zo op de valreep op het veld van KV Mechelen

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In minuut 84 scoort Boli de gelijkmaker, het blijkt uiteindelijk de aanzet tot de complete ommekeer van de bezoekers.
de MAN
van de match
Suzuki moest een hele wedstrijd opboksen tegen de Mechelen-defensie, maar kon in het slot toch nog het winnende doelpunt maken.
onze MENING
over de match
KV Mechelen speelde degelijk, maar stelde de voorsprong nooit veilig. STVV profiteerde en boog de achterstand nog helemaal om.

Mis deze events niet

Meer