Sport.be

Algemeen

AA Gent pakt punt op Anderlecht na dolle slotfase

31.10.2019 | Ruben Philippe

Belga

AA Gent heeft op de valreep een punt weggekaapt bij Anderlecht. De thuisploeg leek op weg naar de derde thuiszege van het seizoen, maar een late gelijkmaker van Plastun besliste daar anders over.

AA Gent begon voortvarend aan de wedstrijd en pinde de thuisploeg vast op eigen helft, maar het eerste doelgevaar kwam wel van Anderlecht. Kaminski duwde een schot van Sambi Lokonga in hoekschop. Op het kwartier kwam paars-wit zelfs op voorsprong. Na balverlies van Odjidja prikte Anderlecht razendsnel tegen. Cobbaut vond Verschaeren aan de tweede paal, die de 1-0 tegen de touwen gleed.

Lang konden de youngster van Anderlecht echter niet genieten van de voorsprong. Odjidja zette zijn foutje van bij de openingsgoal recht door de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan te bieden aan Depoitre. De spits moest zijn feestje even uitstellen omwille van vermeend buitenspel, maar de videoref keurde het doelpunt terecht goed.

Enkele minuten later kon Odjidja assist nummer twee bijna ruiken, maar Yaremchuk knalde een uitgelezen kans op de benen van Van Crombrugge. Nadien was vooral Anderlecht nog gevaarlijk met enkele afstandsschoten, maar Kaminski stond pal.

In de tweede helft was het lang wachten op doelrijpe kansen, maar in twee minuten tijd leek Anderlecht de wedstrijd te beslissen. Na een penaltyfout van Dejaegere schoot Roofe de thuisploeg op voorsprong. Enkele minuten later trapte de Engelsman paars-wit helemaal op rozen. Met een knappe krul liet hij Kaminski kansloos: 3-1.

Bij AA Gent zagen ze het spook van de uitwedstrijden opnieuw opdoemen. Toch bleven de bezoekers niet bij de pakken zitten. De Gentenaren gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen ook een penalty na handspel van Cobbaut. Yaremchuk miste de strafschop, maar trapte in tweede instantie wel raak: 3-2. Diep in blessuretijd was de Gentse comeback helemaal compleet. Plastun kopte de 3-3 gelijkmaker in minuut 94 tegen de touwen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De late gelijkmaker van Plastun. Anderlecht kwam na de pauze op een 3-1 voorsprong en leek de drie punten thuis te kunnen houden, maar Yaremchuk en Plastun bezorgen AA Gent toch nog een punt. De 3-3 gelijkmaker van Plastun viel pas in minuut 94.
de MAN
van de match
Plastun. De Oekraïner is uiteraard de gevierde man bij AA Gent. De verdediger zorgde met zijn late gelijkmaker toch nog voor een onverhoopt punt.
onze MENING
over de match
Het was een zeer boeiende wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen bekampten elkaar met open vizier. Anderlecht dacht zijn schaapjes op het droge te hebben, maar ook de comeback van AA Gent verdient een pluim.

Mis deze events niet

Meer