Sport.be

Algemeen

Gent komt als winnaar uit veldslag tegen Standard

03.11.2019 | Pieter Willocx

Belga

AA Gent mag 3 belangrijke punten bijschrijven. In eigen huis klopte het Standard met 3-1. Bezus, David en Castro-Montes wisten het openingsdoelpunt van Amallah uit. Gent nadert, met een wedstrijd, minder tot op 2 punten van de Luikenaars.

Na een matige 2 op 6 nam Gent het in eigen huis op tegen Standard, dat met 4 op 6 afzakte naar de Ghelamco Arena. Na een korte studieronde stuurde Oulare Lestienne diep. De vleugelspeler van Standard haalde fors uit, maar zag Kaminski uitpakken met een knappe redding. Aan de overzijde zette Depoitre zich goed door. Vanuit een scherpe hoek kon hij Bodart niet verschalken. 


Gent had een betere periode. Odjidja probeerde het uit de tweede lijn. Zijn schot ging hoog over. Even later vond Mohammadi Depoitre met een gelukje. Het schot van Depoitre zoefde maar net naast. Aan de overzijde had ook Oulare wat geluk toen hij Mpoku bediende. Oog in oog met Kaminski trapte hij hard op de Gentse doelman. Even later stond Lestienne helemaal alleen aan de tweede paal, maar hij miste zijn schot volledig.  

Bezus probeerde het nog eens voor Gent, maar zijn vizier stond nog niet goed afgesteld. Net toen we leken af te stevenen op een scoreloze ruststand zete Amallah een knappe één-twee op met Bastien. Amallah haalde fors uit met de buitenkant van zijn rechtervoet en zag de bal enig mooi in de winkelhaak verdwijnen. 0-1 was geen onterechte ruststand voor de bezoekers. 

Voor de thuisploeg kon de tweede helft niet beter beginnen. Depoitre vond Bezus centraal. De Oekraïner haalde verschroeiend uit en schoot de bal via de deklat in doel. Standard moest even bekomen van de Gentse gelijkmaker en Gent bleef de bal opeisen. Kums verstuurde een prima voorzet. Depoitre kopte maar net naast. Aan de overzijde haalde Bastien de achterlijn. Hij vond Lestienne voor doel, die de bal onbegrijpelijk naast duwde. 

Twintig minuten voor affluiten haalde Vanheusden de doorgebroken David neer. In het daaropvolgende tumult deelde Odjidja een duw uit aan Mpoku. Odjidja kreeg zijn tweede geel karton van de middag en moest het veld verlaten. Ondanks het mannetje minder bleef Gent de lakens uitzetten, alleen ontbrak het hen aan kansen. Aan de overzijde stuurde Mpoku Lestienne nog eens diep, maar hij mikte in het zijnet. 

Lang kon Standard niet profiteren van de man-meer-situatie. Vanheusden raakte bij een vrije trap de bal met de hand. Hij kreeg een tweede geel en bovendien ging de bal op de stip. Invaller David kweet zich van dat taakje en trapte Gent op voorsprong. Castro-Montes deed even later de boeken toe met een knap schot: 3-1. Na een duwfout op Amallah kreeg ook Standard nog een strafschop, maar Mpoku trapte hem hoog in de tribune. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
20 minuten voor affluiten krijgt Odjidja rood. Gent zakt niet in elkaar maar neemt de wedstrijd met 10 man resoluut in handen. 
de MAN
van de match
Invaller David besliste de wedstrijd door een strafschop rustig binnen te schuiven. In zijn invalbeurt was hij een gesel voor de verdediging van Standard. 
onze MENING
over de match
Standard was beter voor de pauze, maar deed daar te weinig mee. Na de pauze en vooral na de rode kaart van Odjidja trok Gent resoluut naar voor en dat loonde. Al bij al een terechte overwinning. 

Mis deze events niet

Meer