Sport.be

Algemeen

Racing Genk glijdt verder af na nieuwe nederlaag tegen Buffalo's

10.11.2019 | Mathias Vranckx

Belga

AA Gent overpowert Racing Genk in eigen stadion met een droge 0-2. Depoitre en David, dubbel D, zorgen voor een serieuze, Limburgse kater. Felice Mazzu stormde na affluiten razendsnel naar binnen. Voor het laatst? Dat is maar de vraag.

Racing Genk versus AA Gent. Champions League tegen Europa League. Vier dagen recuperatie versus twee dagen recuperatie. Maar van moeheid was er bij de Buffalo's niets te merken. Na iets meer dan een minuut mocht het scorebord al oplichten voor de Oost-Vlamingen. Linksachter Mohammadi haalde met een knappe volley verschroeiend uit en Coucke was goed bij de zaak om de meubelen te redden. Ware het niet dat 'Lolo' Laurent Depoitre op de juiste plaats stond om in de herneming binnen te schieten. Beheerst hield de ex-Rode Duivel het leer laag en de 0-1 was een feit na minder dan twee minuten. 


Gedurende de eerste twintig minuten voerden de bezoekers dan verder het commando. Racing Genk slaagde er niet in de bal vast te houden en de mannen van Thorup combineerden bij de vleet. Owusu fungeerde als aanspeelpunt door de afwezigheid van Vadis Odjidja en de Franse Ghanees deed het meer dan behoorlijk. Eens minuut twintig gepasseerd was, nam de thuisploeg wel even over. Samatta kwam er eindelijk eens uit in samenspel met Maehle. Aan de tweede staak knikte de Tanzaniaan uit een scherpe hoek recht op Kaminski. 

Geen vijf minuten later woog de spits weer door op de fluogele verdediging van AA Gent. Uiteindelijk kon Hrosovsky een raket afvuren. Kaminski dook als een tijger naar de bal en hield zijn netten schoon. Voorts kwam er voor de rust nog een poging binnen het kader van Paul Onuachu en een kopbal van Samatta, maar de Gentse doelwachter redde ei zo na met de ogen dicht. 

Maar ook na de pauze was er niets te doen tegen de Gentse hogesnelheidsraket. De Buffalo's schoten net als in periode één vliegensvlug uit de startblokken. Usain Bolt was er niets tegen. De Bolt van dienst heette Jonathan David. De Canadees schoof na anderhalve minuut spelen in de tweede helft zijn achtste voorbij Coucke. De voorbereiding van Yaremchuk en co was wondermooi en de afwerking klinisch. Gent on fire! En dat was nog licht uitgedrukt. 

Met deze 0-2 overwinning klimt Gent op naar een virtuele, tweede plaats (Standard speelt nog op KV Mechelen, nvdr.). En laat ons niet vergeten, weg is het uitcomplex! Na de knappe 3-3 op Anderlecht is dit een nog groter succes. Racing Genk daarentegen glijdt week na week verder af. Op een negende plaats zij aan zijn met Anderlecht staat de positie van Felice Mazzu nu eens te meer ter discussie. De Genkse T1 schuifelde tijdens de match al heen en weer over zijn stoel, maar zal dat straks thuis in bed nog eens te meer doen durven we te vermoeden. 
MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De afwerking pur sang van AA Gent. Zowel in speelhelft één als twee scoorden de Oost-Vlamingen na iets meer dan een minuut. Op momenten wanneer Genk nog niet volledig scherp was toeslaan, dat is niet iedereen gegeven. 
de MAN
van de match
Laurent Depoitre. De spierbonk woog gedurende 70 minuten zwaar door op de Genkse verdediging. In de laatste twintig minuten leek hij het fysiek wat zwaar te krijgen, maar wanneer je je ploeg met een goal al vroeg op weg zet naar de overwinning, mag je net dat ietsje meer.  
onze MENING
over de match
Een volwassen en oververdiende overwinning voor Jess Thorup en de zijnen. De tweede plaats is een meer dan mooie beloning. 

Mis deze events niet

Meer