Sport.be

Algemeen

KV Mechelen pakt zwaarbevochten zege op Standard

10.11.2019 | Ruben Philippe

Belga

KV Mechelen heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Standard. De bezoekers kwamen op een 0-2 voorsprong, maar moesten op het eind toch nog bibberen. De gelijkmaker van Amallah werd afgekeurd door de videoref.

Standard begon furieus aan de wedstrijd, maar de Luikse storm ging al snel over naar een Mechelse koude douche. Op het kwartier schilderde Schoofs zijn vrije trap immers prachtig in de kruising. Het bleek voor de pauze het eerste en meteen ook laatste schot binnen de palen te zijn vanwege de bezoekers.

De thuisploeg was op achtervolgen aangewezen, maar de organisatie van KV Mechelen stond als een huis. Er zat weliswaar veel tempo in de wedstrijd, maar de uitgespeelde kansen lieten op zich wachten. Enkel een stevige knal van Bastien zette Thoelen echt aan het werk.

Ook na de pauze liep het Luikse aanvalsspel bijzonder stroef. Standard mocht bovendien van geluk spreken dat De Camargo de deklat trof. Halverwege de tweede helft scoorde de Braziliaanse Belg alsnog. Met een gelukje belandde de bal voor zijn voet, waarna hij de 0-2 droog voorbij Bodart knalde.

Standard schoot pas in het slotkwartier wakker. Lestienne trapte een enorme mogelijkheid over, maar via Amallah knokte de thuisploeg zich toch terug in de wedstrijd. De invaller trapte de aansluitingstreffer proper binnen en scoorde in de toegevoegde tijd zelfs de 2-2 gelijkmaker. De VAR had echter opgemerkt dat Amallah de bal met de hand beroerde en blies het Luikse feestje af. KV Mechelen komt zo met de schrik vrij: 1-2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De afgekeurde gelijkmaker van Amallah. Het was alarmfase rood bij KV Mechelen in het slot van de match. Amallah scoorde de gelijkmaker in de toegevoegde tijd, maar de videoref had handspel gezien.
de MAN
van de match
De Camargo. De spits hield de verdediging van Standard vaak aan de praat. Bovendien scoorde hij de 0-2.
onze MENING
over de match
KV Mechelen gaat met een belangrijke zege aan de haal. Door de winst komt de promovendus op gelijke hoogte van Standard in het klassement. 

Mis deze events niet

Meer