Sport.be

Algemeen

Poulidor overleden

13.11.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Voormalig topwielrenner Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat bericht de Franse sportkrant L'Equipe. De Franse wielerlegende stierf in het ziekenhuis van Saint-Léonard-de-Noblat, waar hij sinds 8 oktober verbleef als gevolg van oververmoeidheid.

Poulidor was in de jaren '60 en '70 enorm populair bij onze zuiderburen en droeg als bijnaam 'de Eeuwige Tweede', omwille van zijn vele podiumplaatsen in de Tour de France, een wedstrijd die hij nooit kon winnen. Poulidor kon wel andere grote wedstrijden als de Ronde van Spanje (1964), Milaan-Sanremo (1961) en de Waalse Pijl (1963) op zijn palmares schrijven. Hij won ook zeven etappes in de Ronde van Frankrijk.

Desondanks blijft 'Poupou' het meest bekend voor zijn acht podiumplaatsen in het eindklassement van de Tour. Hij werd drie maal tweede (1964, 1965 en 1974) en vijf maal derde (1962, 1966, 1969, 1972 en 1976) in La Grande Boucle en beet zich steeds weer de tanden stuk op rivalen Jacques Anquetil en Eddy Merckx

De voorbije jaren genoot Poulidor vooral van de prestaties van zijn kleinzonen Mathieu en David van der Poel. Afgelopen zomer was Poulidor nog te gast bij de Grand Départ van de Tour in Brussel.

MERCKX: 'IK VERLIES EEN VRIEND'

Eddy Merckx heft bij AFP gereageerd op het overlijden van de Franse wielerlegende. Merckx sprak over het verlies van "een echte vriend". "Ik ben heel triest gestemd", legde Merckx uit. "Poulidor was tijdens mijn carrière één van mijn grote tegenstanders, maar nadien konden we erg goed met elkaar opschieten. We hebben samen vakanties doorgebracht. Zijn overlijden is een groot verlies. Ik verlies een echte vriend."

Mis deze events niet

Meer