Sport.be

Algemeen

Hesters: 'Over onze zesdaagse kunnen we zeker niet klagen'

14.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Jules Hesters amuseert zich in 't Kuipke. De Gentenaar staat momenteel samen met zijn ploegmaat Otto Vergaerde derde in de stand. "Onze leiderspositie op de openingsavond werd natuurlijk overschaduwd door de zware val van Gerben Thijssen", vertelt Hesters.

Jules Hesters had het toch even moeilijk na de zware val van Gerben Thijssen. "Gerben is een goede vriend van mij. Met hem reisde ik in onze pisteloopbaan al heel de wereld af. Ik had contact met zijn ouders en blijkbaar gaat het de goede kant op met hem. Het is wat onwennig koersen door al die valpartijen. Je denkt er niet echt aan, maar in het onderbewustzijn blijft het toch hangen. Over onze zesdaagse kunnen we zeker niet klagen. De eerste dag wonnen we meteen de baanronde en sloten we als leiders af. Woensdag verliep ook alles volgens plan en konden we mooi meeglippen met de grote namen. De Duitsers reden een sterke tweede avond, maar wij zijn toch mooi derde", zegt Hesters. 

Door zijn goede prestaties krijgt Hesters veel aandacht in 't Kuipke. "Veel jonge renners dromen van de Tour de France, wel ik van de Zesdaagse van Gent. Ik wil hier schitteren. Toen ik mijn eerste echte zesdaagse reed in Gent, werd ik zesde. Eerder al won ik twee keer de Toekomstzesdaagse. Je kan die twee echter niet met elkaar vergelijken. Dit is de top. Het deelnemersveld is dit jaar heel sterk. Met Otto Vergaerde ga ik vrij en vrank onze eigen koers rijden. Ik ben redelijk snel en dus kunnen we in de nevennummers punten sprokkelen. En wat betreft die opvolging van Iljo Keisse? Ik ben Jules Hesters, hij is Iljo Keisse. Om hem op te volgen, heb ik nog een lange weg te gaan. Ik blijf vooral mezelf en geniet enorm van deze zesdaagse. Elk jaar kijk ik hier naar uit. Vanaf zondagavond is het al aftellen naar de volgende editie. Maar eerst nog eens schitteren en genieten tot en met zondag", besluit Hesters. 

Mis deze events niet

Meer