Sport.be

Algemeen

Wernimont en De Broeder blijven leidersplaats behouden, baanrecord voor Vandenbrande en Pollefliet

14.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Na drie avonden in 't Kuipke staan NIcolas Wernimont en Maxwell De Broeder nog steeds aan de leiding van het klassement de Toekomstzesdaagse. Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbrande reden dan weer een baan record.

"We zijn ook zeer tevreden met dat baanrecord", zegt Pollefliet. "Noah Vandenbrande en ikzelf zijn eigenlijk twee echte sprinters. Vandaar dat het lukte. Wij waren beiden echt op snelheid en konden die de hele afstand vasthouden. We zijn dinsdag zeer goed aan de Toekomstzesdaagse begonnen. Bovendien zijn we twee junioren, we hebben dus nog een enorme groeimarge. Dit is alvast een zeer grote leerschool voor ons. In de puntenkoersen zien we redelijk veel af. Maar daar word je nu eenmaal sterker van. Wij waren de eerste dag serieus onder de indruk van het evenement. Samen met Noah Vandenbrande trainde ik al zeer veel. Bovendien kennen we elkaar al een hele poos en dat zal ook wel een voordeel zijn", laat Pollefliet weten. 

In de tussenstand staan Pollefliet en Vandenbrande dus op een derde plaats achter de leider Nicolas Wernimont en Maxwell De Broeder en de Britten Oliver Stockwell en Oscar Nilsson-Julien. De leiders hebben 52 punten, dat zijn er vier meer dan de Britten. Pollefliet en Vandenbrande staan derde met 34 punten. 

Mis deze events niet

Meer