Sport.be

Algemeen

Nys wint ook in Tabor

16.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Thibau Nys is bezig om een sterk seizoen te rijden. De jonge Belg heeft nu ook de wereldbekerwedstrijd bij de junioren in Tabor gewonnen voor Davide De Pretto en Jan Zatloukal.

De wedstrijd begon niet zo geweldig voor Thibau Nys. Na de eerste passage zat hij pas op een negende positie, maar hij is als enige die over de balken springt en haalt zo veel tegenstanders in. Vooraan rijden de Fransman Noe Castille en de Zwitser Dario Lillo. Even later komen Nys en de Italiaan De Pretto bij de twee koplopers. De Italiaan gooit meteen het tempo omhoog en laat zijn tegenstanders zweten. Niet veel later test Nys zijn concurrentie met een stevige demarrage en alleen De Pretto kan hem volgen. Na twee ronde zien we ook dat Jente Michels naar een derde plaats is opgerukt. 

Vooraan rijden Nys en De Pretto weg van de concurrentie. Door zijn techniek bij de balken geeft Nys elke keer een tik bij de Italiaan, maar voorlopig breekt De Pretto niet. Tot de de jonge Belg het in de voorlaatste ronde genoeg vindt en er alleen vandoor gaat. Na de materiaalpost had hij een geweldige versnelling in de benen en sprong hij over balken. Hij had ineens een voorsprong van enkele seconden. De Pretto leek het op te geven, maar Nys begon terug te vallen. De Italiaan kon zowaar zelfs terugkeren. Nys ging opnieuw de materiaalpost en legde daarna weer een verschroeiend tempo op. 

Niet veel later had Nys opnieuw een kloofje te pakken en deze keer hield hij deze ook vast. Hij wint in Tabor voor De Pretto en de Tsjech Jan Zatloukal, die op het einde nog de Zwitsers Lillo en onze landgenoot Ward Huybs inhaalde. 

Mis deze events niet

Meer