Sport.be

Algemeen

Mein profiteert van problemen bij Kamp in Tabor, Kuypers net naast podium

16.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Thomas Mein heeft de wereldbekermanche bij de U23 in Tabor gewonnen. Hij reed vooraan met Ryan Kamp tot de Nederlander problemen kreeg met zijn fiets. Kevin Kuhn veroverde de tweede plaats na een goede start. Antoine Benoist werd derde net voor de beste Belg Gerben Kuypers.

De Zwiters Kevin Kuhn won in Bern de eerste manche van de wereldbeker bij de beloften en nam ook in Tabor het deelnemersveld op sleeptouw. De Zwitser reed de eerste ronde volledig aan kop. Daarna nam Loris Rouiller het roer over. Samen met Michael Crispin, Antoine Benoist en Ryan Kamp vormen zijn de kopgroep van vijf. De Belgen hangen wat verderop en moeten samenwerken op bij de kopgroep te geraken. Dat lukt ook voor Gerben Kuypers en Jarno Bellens. Daarnaast heeft Thomas Mein ook de aansluiting gemaakt. Na twee ronden hebben we een kopgroep van acht man. 

Kevin Kuhn is de eerste aanvaller. Hij wil de kopgroep uiteen krijgen. Alleen Ryan Kamp kan de Zwitser volgen. De twee nemen meteen enkele seconden. In de achtervolging zien we Mein, Kuypers en Benoist proberen de twee aanvallers in te rekenen. Op het moment dat de drie achtervolgers willen aansluiten bij de twee aanvallers gaat Kamp er alleen vandoor. Nu is het Mein die reageert. Na een ronde op zoek naar de Nederlander heeft de Brit hem gevonden. De twee koplopers hebben met nog twee ronden voor de boeg een voorsprong van 14 seconden op Benoist en Kuypers. 

Het lijkt een tweestrijd te worden tussen Kamp en Mein tot de Nederlander opeens volledig zijn snelheid verliest. Bij de volgende materiaalzone wordt duidelijk dat hij mechanische problemen heeft, maar op dat moment is hij terug gezakt naar een zesde plaats. Op dat moment rijdt Mein alleen vooraan met een voorsprong van 25 seconden. Daarachter rijden Benoist, Kuhn en Kuypers. 

Mein wint in Tabor voor Kuhn en Benoist . Kuypers valt net naast het podium. 

Mis deze events niet

Meer