Sport.be

Algemeen

Wolf: 'Actief en offensief voetballen... maar niet zoals gekken'

19.11.2019 | Erik Duchateau

Belga

"De filosofie van jonge spelers met veel potentieel past bij de manier waarop ik wil werken", heeft Hannes Wolf, de kersverse trainer van KRC Genk, dinsdagnamiddag bij de persvoorstelling verklaard. "We verstoppen ons niet achter die filosofie, want we willen veel winnen en punten pakken."

Wolf brengt zijn vaste assistent Miguel Moreira mee naar Genk en heeft een contract voor onbepaalde duur getekend.

De landskampioen maakt met de jonge Hannes Wolf een opmerkelijke keuze. De Duitse trainer is niet verrast door de interesse van Genk. "Ik denk dat de filosofie van de club past bij mijn persoonlijkheid en wat ik in het verleden heb gedaan. Het voelt heel goed, de eerste indruk is heel goed. Er is ook een erg professionele staf", zei Wolf.

"Toen we de eerste keer spraken, voelde het als een grote kans om ergens te gaan waar we samen kunnen werken en groeien. Ook al weet je dat je in professioneel voetbal altijd resultaat moet halen."

De nieuwe trainer krijgt niet veel tijd om de club te leren kennen, zaterdag volgt al zijn eerste wedstrijd tegen Moeskroen. "Dat is geen probleem, maar wel een uitdaging. Ik ken de situatie, waarbij we ook enkele 'Engelse weken' hebben met drie wedstrijden per week. We zullen de training niet te intensief mogen maken en focussen op de basis, zoals compact spelen. We hebben het beste uit het team en de spelers nodig", vertelde Wolf.

"Ik heb veel wedstrijden van Genk bekeken, maar Genk is al heel goed gekend in Duitsland. De experts kennen het Belgisch voetbal al heel goed."

Wolf werkte bij Dortmund samen met Liverpool-trainer Jürgen Klopp. "We hebben nog wel contact, maar het is niet zo dat we elkaar wekelijks horen. Ik heb hem geen advies gevraagd over Genk. Iedereen is altijd gefocust op dergelijke namen, maar ik heb in heel de club veel geleerd", zei Wolf, die zichzelf niet als een "laptopcoach" ziet. "Ik kan een laptop aanzetten en er een wedstrijd op bekijken, maar ik ben geen fan van dat woord. Een trainer zijn is veel meer."

De Duitser wil met de landskampioen aanvallend voetbal brengen. "Ik speel graag actief en offensief voetbal, maar niet zoals gekken. We willen kansen creëren en de bal hebben, maar dat is niet dogmatisch", legde Wolf uit. "Soms moet je kunnen verdedigen en afzien, maar we willen wel dominant spelen. We starten ook niet vanaf nul, want we hebben veel goede spelers."

Racing Genk heeft nog twee wedstrijden in de Champions League voor de boeg. "Dat heeft mijn keuze niet beïnvloed, maar het is wel aantrekkelijk. Iedereen droomt ervan om die wedstrijden te spelen", aldus Wolf, die tevreden is met de mix van jonge en ervaren spelers in zijn kern. "Ik hou ervan om met jonge spelers te werken. We zijn jonger dan de anderen, maar ik hou er ook van om met meer ervaren spelers te werken."

Mis deze events niet

Meer