Sport.be

Algemeen

Bennett tekent bij Deceuninck - Quick-Step

03.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Sam Bennett maakt de overstap naar Deceuninck - Quick-Step. Dat heeft de Belgische wielerploeg dinsdag laten weten.

De 29-jarige Ier, die geboren werd in Wervik, ondertekent een contract voor twee jaar. Ook zijn Nieuw-Zeelandse kompaan Shane Archbold gaat bij Deceuninck - Quick-Step aan de slag.

Bennett komt over van BORA-hansgrohe, waar hij begin vorige maand zijn vertrek aankondigde.  De sprinter koerste sinds 2015 voor het team. Bennett veroverde dit jaar het puntenklassement in de Ronde van Turkije en de BinckBank Tour. Hij won ook twee ritten in de Ronde van Spanje. De 30-jarige Archbold zegevierde dit jaar in een etappe in de Ronde van Tsjechië.

"Ik ben heel blij dat ik voor Deceuninck - Quick-Step kan rijden", reageerde Bennett. "Ik had een poster van het team als kind. Ik had nooit gedacht dat ik goed genoeg zou zijn voor een stek in het team, dus dit is als een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om met mijn maats te trainen en koersen. Het wordt een hele uitdaging. Het is fantastisch dat Shane ook de overstap maakt, het is speciaal dat we beiden hier zitten. Het maakt mijn job ook makkelijker om hem als vriend en collega naast me te hebben."

CEO Patrick Lefevere kijkt uit naar de samenwerking met Bennett. "Ik ben in de wolken dat Sam aan boord komt. Zijn palmares spreekt voor zich en zegt veel over zijn talent en overgave. Hij heeft ook een stevige persoonlijkheid en vormt een nieuwe leider in het team. Toen bleek dat we ook Shane konden vastleggen, aarzelden we geen seconde. We weten allemaal hoe belangrijk het is voor een sprinter om een goede man voor de lead-out te hebben waar hij vertrouwen en geloof in heeft. Shane bezit bijzonder veel talent en wordt terecht beschouwd als een van de beste in zijn genre ter wereld."

Mis deze events niet

Meer