Sport.be

Algemeen

Antwerp heeft geen kind aan Waasland-Beveren

06.12.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Didier Lamkel Zé liet nog maar eens van zich spreken op bezoek bij Waasland-Beveren. Nagenoeg op zijn eentje rolde hij de Leeuwen op. Leeuwen die vanavond nochtans acteerden als hulpeloze lammetjes. Leeuwen die met huid en haar werden opgevreten.

Na de lange bekermatch van Antwerp tegen Racing Genk (Antwerp haalde het pas na verlengingen plus strafschoppen, nvdr.) wist Waasland-Beveren wat hen te doen stond tegen The Great Old. Er was maar één doel, en dat was winnen. Al zou dat nog niet zo makkelijk worden. Want Bölöni gunde zijn A-ploeg geen minuut rust. Mbokani, Haroun, Lamkel Zé, ze waren allemaal van de partij. 


Toch was het enige tijd wachten vooraleer we ons konden opwarmen aan een knap opgezette actie. Die kwam er uiteindelijk in minuut twintig. Meer dan een flits was het niet, maar oh jongens, wat voor één. Lior Refaelov kwam de bal sluw vragen bij een Antwerpse inworp en in zijn ooghoek zag de Israëliër Mbokani de vrije ruimte inlopen. De bal kwam verbazend genoeg perfect aan en Mbokani twijfelde dan ook geen seconde om het leer al even perfect achter de verdediging te leggen. Wie anders dan Didier Lamkel Zé stond er op de juiste plek? Het antwoord: niemand. 

1-0 en het stamnummer 1 kon nog zeventig minuten vanuit een zetel gaan voetballen. Althans, dat zou je durven denken. In de eerste helft konden de Leeuwen alvast niets meer terugdoen. Maar in periode twee werd het eigenlijk met de minuut erger voor de Waaslanders. Eens Lamkel Zé op het uur voor een tweede maal zijn duivels ontbond, was de kaars uit bij Mercier en de zijnen. Af en toe kwam er na de 0-2 nog een waagvlammetje piepen, maar meer dan dat was het ook niet. Mbokani zorgde vanop de stip zelfs nog voor de 0-3. Invaller Gano zette in de extra tijd nog de zware 0-4 eindstand op het bord. De kelk tot op de bodem ledigen, weet je wel. 

Ook een aantal schoten uit de tweede lijn konden Sinan Bolat niet meer uit zijn fauteuil doen rechtstaan. Voor de Turkse Belg zal het ongetwijfeld deugd doen dat hij eindelijk zijn tweede clean sheet van het seizoen te pakken heeft. Voor geel en blauw blijft het ook na speeldag 18 dus harken om niet te degraderen. Royal Antwerp FC dendert daarentegen voort. De virtuele, tweede plaats zet de rechtstreekse concurrenten flink onder druk.  


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij de 1-0 ontrolt Didier Lamkel Zé een papiertje met 'LZ 7'. Zijn initialen in combinatie met zijn rugnummer bij The Great Old. Lamkel Zé ten voeten uit. 
Een de MAN
van de match
Zonder enige twijfel Lamkel Zé. Zijn teller staat na vanavond op zes competitiedoelpunten. 
onze MENING
over de match
Antwerp kende geen enkele moeite met Waasland-Beveren. Een droge, verdiende driepunter. 

Mis deze events niet

Meer