Sport.be

Algemeen

Joshua neemt revanche tegen Ruiz

08.12.2019 | Marnick Claes

Belga

Anthony Joshua heeft de rematch tegen Andy Ruiz gewonnen. Joshua liep tegen zijn eerste nederlaag in 23 matchen tegen de Mexicaan.

Begin juni stonden Anthony Joshua en Andy Ruiz al eens tegenover mekaar. Tot ieders verbazing was het Ruiz die met de overwinning ging lopen. Het duurde niet lang vooraleer de Brit revanche wou nemen en twee dagen na de eerste kamp lag de tweede al vast. In de Saoedische hoofdstad, Riyad, streden de twee zwaargewichten tegen elkaar. Door de overwinning van Joshua heeft de Brit nu bij vier verschillende bonden een wereldtitel beet. 

De wedstrijd zelf duurde twaalf ronden aangezien beide vechters op hun benen bleven staan. De jury bepaalde de eindstand met volgende punten : 118-110, 118-110 en 119-109. 


Joshua was zeer nuchter na het duel en gaf uitleg wat hij deed na de nederlaag. "De voorbereiding is alles. Elke carrière draait om ervaring. Het gaat niet om winnen of verliezen. Ik verloor in juni van Ruiz, maar ik kwam terug. Het leven is een achtbaan. Mensen zeiden dat ik na de nederlaag op pensioen moest gaan. Ik heb hen ongelijk bewezen", zegt de Brit.

Mis deze events niet

Meer