Sport.be

Algemeen

Erwin Vervecken neemt je mee op het 'nieuwe' parcours van Namen (VIDEO)

12.12.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Op 22 december zakt de wereldtop in het veldrijden af naar Namen voor de Telenet UCI World Cup. Erwin Vervecken neemt je alvast mee op verkenning op het 'nieuwe' parcours. Uiteraard blijft het grootste gedeelte van het prachtige parcours intact, maar er zijn toch enkele opvallende wijzigingen.

"Vlakbij de bekende schuine kant die al jaren een publiektrekker is, ligt een mooie kasseiweg die we willen integreren in het parcours . Deze kasseiweg (Route de Canons) bereik je door een lange, technische en soms steile afdaling. Het laatste stuk krijgt een nieuwe zandlaag om de onderliggende trap uit te vlakken. De kasseien zelf zijn vooral steil in het begin en vlakken dan af richting top met een laatste stukje terug op asfalt, maar het is een 350m lange klim en renners staan beneden helemaal stil in de bocht dus moeten zich terug in gang trekken", stelt Erwin Vervecken van organisator Golazo Sports.

Verder is het uitkijken naar de nieuwe startlocatie. De oude locatie op de gekende kasseitjes is niet meer toegankelijk voor het publiek. De start ligt deze editie op de gekende Route Merveilleuse waar vroeger de aankomst lag.

Mis deze events niet

Meer