Sport.be

Algemeen

Worst ongenaakbaar in Druivencross

15.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Annemarie Worst heeft de Druivencross in Overijse op haar naam geschreven. De Nederlandse haalde het voor de winnares van vorig jaar, Lucinda Brand, en de Italiaanse Alice Arzuffi.

Geen Ceylin Alvarado aan de start in Overijse, noch Europees kampioene Yara Kastelijn. Wel waren de andere Belgische en Nederlandse toppers op post in de cross op en rond de Tenotsberg.

Annemarie Worst tekende voor de kopstart, gevolgd door de Hongaarse Blanka Vas, Sanne Cant en Lucinda Brand. Een goede start dus voor Cant, maar niet veel later zou de wereldkampioene van de voorposten verdwijnen en geen rol van betekenis spelen in de lastige wedstrijd met veel stroken bergop.

Vas nam even het commando in die eerste ronde, Worst en Brand pikten aan. Al snel nam Worst de leiding over in het tweede deel en bij de eerste passage aan de finish telde ze al 6 seconden bonus op Brand en Vas. Ook Arzuffi was niet ver, daarna volgde een groepje met onder andere Cant, Evie Richards en Eva Lechner.

Worst kende duidelijk een superdag. Ze diepte haar voorsprong verder uit op Brand, die na een foutje Vas zag terugkeren op het wiel. Al snel werd duidelijk dat tegen Worst niet veel te beginnen viel, de strijd om plek twee en drie had meer om het lijf.

Vas en Brand zagen Arzuffi terugkeren en in de derde ronde moest de Hongaarse haar snelle start bekopen en viel ze terug. Brand en Arzuffi trokken samen op pad en het was de Nederlandse die zich uiteindelijk ontdeed van de Italiaanse en naar plek 2 reed achter een ongenaakbare Worst. Arzuffi moest vrede nemen met de derde plaats. Lechner ging Vas nog voorbij en finishte als vierde. Vas werd vijfde, Cant zesde, Alicia Franck negende en Ellen Van Loy tiende.

Mis deze events niet

Meer