Sport.be

Algemeen

Castro-Montes nekt zijn ex-ploeg met late goal

14.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Het was niet makkelijk voor Gent op het veld Eupen, maar Gent pakt toch de drie punten. Na de eerste 20 minuten van de wedstrijd waarin vier doelpunten vielen, ging het niet altijd even vlot voor de nummer twee van de Jupiler Pro League.

Het bleek een gekke avond te worden in Eupen. Na amper 5 minuten zette David zijn ploeg al op een 0-1 voorsprong na een mooie dummy van Bezus. Daarvoor had de jonge Canadees al een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Lang kon Gent niet genieten van de voorsprong. De Gentse verdediging had veel moeite met Prevljak. De nieuwe spits hield Lustig goed van zich af en trapte met een gericht schot de 1-1 voorbij Kaminski. In minuut 12 was het opnieuw prijs. David werd met een geweldige steekpass van Bezus weggestuurd en kwam één op één met De Wolf. De aanvaller van Gent omspeelde de keeper en scoorde zijn tweede van de avond. Weer was de vreugde van korte duur. Oude bekende Milicevic mocht zich achter een vrije trap zetten. Zijn schot ging net niet over de muur en week af op Odjidja. Dat bleek in het voordeel van Eupen te zijn aangezien Kaminski niet meer kon reageren. De bal viel pardoes in het doel en het stond weer gelijk. Daarna kalmeerde beide ploegen en waren de kansen eerder schaars. De Wolf had nog een prachtige redding in huis op een mooie vrije trap van Castro-Montes, maar Lardot floot af bij een 2-2 ruststand. 

De tweede helft begon niet zoals de eerste. Gent eiste wel opnieuw de bal op, maar veel kansen konden de Buffalo's niet bijeen voetballen. Eupen kon ook minder dreigen dan in eerste helft. Alleen Prevljak kon nu en dan eens dreigen. Gent leek dus kostbare punten te verliezen, maar uitgerekend Castro-Montes kon het beslissende doelpunt tegen de netten duwen. Gent komt zo op zes punten van Club Brugge te staan en maakt zo de titelstrijd weer interessant. Club Brugge speelt morgen echter tegen Waasland-Beveren. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Na amper 20 minuten scoorde Milicevic de 2-2 via een vrije trap. Dit was het slotakkoord van tumultueus begin. 
de MAN 
van de match
De jonge Jonathan David is zelfs in een mindere wedstrijd noodzakelijk. Hij scoorde twee keer en zette de counteraanval van het laatste doelpunt zelf op poten via een mooi hakje.
onze MENING 
over de match
Gent zat waarschijnlijk al met AS Roma in het hoofd, want het speelde niet zoals de voorbije weken. De overwinning was verdiend, maar Eupen had toch ook zijn kansen. 

Mis deze events niet

Meer