Sport.be

Algemeen

Mechelen wint topper om Play-Off 1 tegen Anderlecht

15.02.2020 | Ward Bollen

Belga

Op de 26ste speeldag heeft KV Mechelen de cruciale wedstrijd tegen Anderlecht met 2-0 gewonnen. Vlak voor de pauze moest RSCA met zijn tienen verder na rood voor Doku.

Al heel vroeg in de match ging Van Damme gruwelijk in de fout, maar Joveljic wipte de bal over Castro maar naast het doel. Rond het kwartier zette Doku zijn voet over de bal op de enkel van Vranckx: geel was het verdict van ref Visser. Anderlecht zat goed in de partij en Vlap scoorde in één tijd op een voorzet van de rechterkant, maar het feestje ging terecht niet door wegens buitenspel. Bijker zorgde voor het eerste Mechelse gevaar met een knal op de vuisten van doelman Van Crombrugge in minuut 37. Kabore draafde de rechterflank af en stuitte opnieuw op Van Crombrugge. Bij de zoveelste run van Kabore liet Doku zich verleiden tot een foutieve tackle: tweede geel en rood voor de jongeling. Kompany begeleidde de onervaren boosdoener met veel liefde van het veld.

Bij het begin van de tweede periode kreeg Anderlecht meteen een opdoffer te verwerken. Hairemans kwam aan de rechterkant aan het leer en poeierde met zijn linker aan de eerste paal binnen. Met tien tegen elf wachtte een aartsmoeilijke klus voor de Brusselaars. Met een vrijschop van Zulj kwam Anderlecht nog dichtbij de gelijkmaker, maar uit een hoekschop deed jongeling Vranckx de boeken toe: 2-0. De bezoekers konden daarna geen vuist meer maken en Mechelen speelde de wedstrijd zonder problemen uit.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De (domme) rode kaart voor Doku na een overbodige tackle op Kabore.
de MAN
van de match
Aster Vranckx. De jongeling van Mechelen speelde een sterke partij en scoorde de bevrijdende tweede goal.
onze MENING
over de match
Anderlecht zat goed in de wedstrijd, maar verloor net voor de pauze Doku met een tweede gele kaart. Na de rust greep KVM zijn kans en won.

Mis deze events niet

Meer