Sport.be

Algemeen

Broeders springt Belgisch record en mag naar Olympische Spelen

19.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Ben Broeders heeft op de World Indoor Tour atletiekmeeting in het Franse Liévin zijn eigen Belgisch record polsstokspringen in zaal aangescherpt. De Leuvenaar wipte over 5m80, precies de rechtstreekse limiethoogte voor de Olympische Spelen in Tokio.

Al het hele seizoen is Broeders uitstekend op dreef. Enkele weken geleden bracht hij het Belgisch record in zaal op 5m75. Hij bleef echter jagen, want om rechtstreeks naar de Olympische Spelen te mogen zonder nog naar de World Rankings te moeten kijken, is 5m80 nodig.

Die hoogte klaarde hij woensdag in Liévin bij de eerste poging. Daarna probeerde hij het nog op 5m90, maar dat bleek een beetje te hoog gegrepen. Broeders werd derde. De winst was voor de Zweedse wereldrecordhouder Armand Duplantis, die over 6m07 geraakte. Hij probeerde het op 6m19, één centimeter hoger dan zijn wereldrecord van vorige week in Glasgow, maar het lukte niet. De Amerikaanse regerende wereldkampioen Sam Kendricks was tweede met 5m90.

Het nieuwe nationale indoorrecord van Broeders is ook vier centimeter hoger dan zijn eigen Belgisch outdoorrecord. Nog nooit sprong met andere woorden een landgenoot zo hoog als Broeders woensdag in Frankrijk.

Mis deze events niet

Meer