Sport.be

Algemeen

Lefevere: 'Remco is nog niet eens top'

21.02.2020 | Marnick Claes

Belga

In de ronde van Algarve gaat alle aandacht weer naar Remco Evenepoel. Het jonge talent won gisteren de tweede etappe en liet een hele reeks mooie namen achter zich. "Maar hij is nog niet eens top", grijnsde teambaas Patrick Lefevere.

Lefevere was onderweg naar Portugal toen hij Evenepoel zag winnen in de ronde van Algarve. "We hadden 50 minuten vertraging en ik ben nog nooit zo blij geweest in mijn leven dat we vertraging hadden. Toen ik zijn aanval zag, was ik onder de indruk. Schachmann kwam nog dicht, maar Remco had nog overschot. Dat was een snedige versnelling. Het was een lange beklimming en toen Lopez ging, zat iedereen à bloc. Maar Remco rijdt er daarna nog van weg en had blijkbaar nog iets in de benen. Thomas, Nibali en Kwiatkowski zijn misschien nog niet top, maar je moet het toch maar doen", zegt Lefevere. 

De teambaas is zelf verbaasd over de capaciteiten van de jonge Evenepoel. "Ik weet niet waar dit gaat eindigen. Het is 'gene gewone'. We zijn z'n mogelijkheden nog aan het ontdekken. Vorig jaar zijn we voorzichtig begonnen. In de Ronde van Romandië viel hij weer met de voetjes op de grond, maar vanaf mei draaide het uitstekend, met eerst de Ronde van België, later 's zomers San Sebastian waar hij vriend en vijand verbaasde en dan nog het EK en WK. Hij heeft nu de voorbije winter weer stappen gezet en wat ik nu ga zeggen klinkt misschien pretentieus, maar hij is eigenlijk nog niet in topvorm. Er kan 'nog iets af', hij moet scherp staan tegen de Giro. Van nu tot de Giro kan er nog gemakkelijk twee kilo af, je mag het seizoen niet messcherp beginnen", ging Lefevere verder. 

Evenepoel zelf blijft zich goed focussen en geeft Lefevere vaak updates.  "Hij stuurde onlangs ook nog een bericht via Whatsapp: ik weeg nu zoveel, tegen de Ronde van Algarve moet er nog één kilo af, tegen Luik en de Giro nog twee en ik zal er staan. Nu heeft hij nog wat reserve en in Boedapest (start Giro, red.) moet hij op gewicht staan. Neen, hij is zeker niet te vroeg in vorm. Het wielrennen is ook veranderd de voorbije jaren. Je ziet nu toch dat zelfs grote renners ook in februari al winnen en in een grote ronde nog goed zijn. Het is anders dan vroeger. Thomas en Nibali zijn zogezegd bewust nog niet in die grote vorm, maar als je dan ziet dat ze op Twitter zetten dat ze 250 km getraind hebben in januari of december dan vraag ik me af voor wat dat goed is...", besluit Lefevere. 

Mis deze events niet

Meer