Sport.be

Algemeen

Ook in de Rectavit GP Leuven staat er geen maat op Dockx

22.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Aaron Dockx heeft de Rectavit GP Leuven op zijn naam geschreven bij de nieuwelingen. De Belgisch kampioen soleerde, zoals wel vaker dit seizoen, naar de zege. Niels Ceulemans werd 2de, Silas Kuschla 3de.

In de eerste ronde leek het meteen duidelijk: Dockx met een solo naar de overwinning. De Belgisch kampioen was snel weggereden, maar ging onderuit op de balken. Hij kreeg het gezelschap van Niels Ceulemans en enkele andere renners, maar ging niet meteen doorzetten.

Pas in de laatste ronde kon Dockx zijn 28ste zege op rij vastleggen. Ceulemans kon zich nog verzekeren van de tweede plaats, voor de Duitser Silas Kuschla was de derde plaats weggelegd. Mike Uytterhoeven haalde bij de eerstejaars de overwinning binnen, Julia Kopecky won bij de meisjes.

Dockx: "Na val uit mijn ritme"

Aaron Dockx boekte zijn 28ste zege van het seizoen, maar de makkelijkste was het niet. "De valpartij op de balken sloeg me wat uit mijn ritme. Ik werd precies omvergeslagen bij de balken, maar deed me gelukkig geen pijn. Ik kon het in de laatste ronde afmaken met een versnelling in de bochtenzone in het bos. Morgen kan ik nummer 29 boeken. Dertig klinkt natuurlijk mooier, maar daar zit de afgelasting in Merkplas voor iets tussen."

Mis deze events niet

Meer