Sport.be

Algemeen

Betsema viert in Rectavit GP Leuven

22.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Denise Betsema schrijft de Rectavit GP Leuven op haar naam na een sterke solo. Annemarie Worst legde beslag op de tweede plaats, Sanne Cant mocht als derde mee op het podium.

Het was Betsema, vorig jaar ook al winnares in Leuven, die de kopstart nam. In het spoor van de Nederlandse volgden haar landgenote Maud Kaptheijns, Loes Sels, Annemarie Worst, Sanne Cant en de Franse kampioene Marion Norbert Riberolle. Al vrij snel, we waren amper drie minuten weg, trok Betsema het gashendel helemaal open. Annemarie Worst probeerde haar landgenote nog bij te benen maar slaagde daar niet in.

Tot Betsema een foutje maakte en we bij het ingaan van de derde ronde twee leidsters kregen. Achter dit duo volgde, op 45 seconden, het zestal met Sels, Cant, Ellen Van Loy, Verdonschot, Norbert Riberolle en de Nederlandse Manon Bakker. Laatstgenoemde versnelde en ging alleen op jacht naar de leidsters. Cant volgde als vierde.

Met nog drie ronden voor het einde sloot de Belgische kampioene aan bij Bakker. Net voor het wasbord zette Betsema Worst weer op achterstand, terwijl Laura Verdonschot het duo Cant-Bakker vervoegde. Denise Betsema kwam niet meer in de problemen en haalde het op schitterende wijze. Worst consolideerde haar dichtste ereplaats. In een sprint met drie was Sanne Cant de snelst voor de derde plaats.

Mis deze events niet

Meer