Sport.be

Algemeen

Coronavirus trekt nu ook streep door Strade Bianche

05.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Strade Bianche bij de mannen en de vrouwen gaat uit vrees voor besmetting met het coronavirus definitief niet door, zo meldde organisator RCS donderdagmiddag aan de ploegen en vernam persagentschap Belga uit goede bron. Het laatste overleg tussen de organisator en de prefect van Siena draaide op niets uit. Over het lot van Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo is er nog niets geweten.

Door het woensdagavond uitgevaardigde decreet van de Italiaanse regering leek het al onwaarschijnlijk dat de wielerwedstrijd zou doorgaan. Tot en met 3 april moeten sportwedstrijden in Italiƫ achter gesloten deuren plaatsvinden, al leek er voor de organisatie van koersen wel nog een kleine opening te zijn - mits er voldaan werd aan een aantal voorwaarden.

Ook organisator RCS wilde zich woensdagavond niet zomaar gewonnen geven en legde alle hoop op een ultiem overleg met de lokale autoriteiten in Siena om de wedstrijd te organiseren. "Na het decreet van woensdagavond hebben we nog een meeting gehad met de autoriteiten donderdagochtend, maar het blijkt dat het onmogelijk is om de wedstrijd te laten doorgaan vanwege het coronavirus", klinkt het in de mail, die gericht is aan de teams. "De Italiaanse autoriteiten blokkeren de organisatie. RCS zal dit op donderdag nog bevestigen met een officiƫle mededeling."

Mis deze events niet

Meer