Sport.be

Algemeen

Quintana bij aankomst in Colombia meteen in quarantaine

17.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Nairo Quintana, de Colombiaanse klimmer die zaterdag nog met bravoure de slotrit in Parijs-Nice won, is maandag bij zijn terugkeer in Colombia meteen in quarantaine gegaan om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Nadat ik mijn land zaterdag vreugde heb geschonken, zal ik me nu moeten houden aan de twee weken preventieve quarantaine die de regering mij heeft opgelegd", liet Quintana op Twitter noteren.

Quintana was bezig aan een tot dusver uiterst succesvol seizoen. Hij pakte voor zijn nieuwe team Arkéa Samsic eindzeges in de Ronde van de Provence en de Ronde van de Haut-Var en won in beide rittenkoersen ook telkens een etappe. In Parijs-Nice was hij ook één van de topfavorieten voor de eindzege, maar een val in de tweede etappe doorkuiste die plannen. De dertigjarige Colombiaan won zaterdag wel de slotrit naar Valdeblore La Colmiane. Op drie kilometer van de aankomst beende hij vroege vluchter Thomas De Gendt bij.

De Colombiaanse regering legde afgelopen zondag strenge maatregelen op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maandag stond de teller van besmettingen in het Zuid-Amerikaanse land op 57.

Mis deze events niet

Meer