Sport.be

Algemeen

Alpecin-Fenix mikt op rentree in Noorwegen

20.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Van wielerkoersen is er door de coronacrisis de eerstkomende weken geen sprake, maar bij Alpecin-Fenix kijken ze vooruit en hopen ze op een hervatting van de competitie eind mei, in Noorwegen.

"Ons team respecteert volledig de huidige maatregelen en aanbevelingen van verschillende autoriteiten over de hele wereld, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, om de versnelde verspreiding van het COVID-19-virus te bestrijden", meldt Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu Van der Poel en Belgisch kampioen Tim Merlier, klaar en duidelijk via Instagram.

"We willen echter optimistisch blijven en voorzichtig anticiperen op de hervatting van het wegseizoen 2020. Aangezien het globale doel is om het seizoen eind mei opnieuw op gang te brengen, hebben we een overeenkomst met de organisatie van de Ronde van Noorwegen (21-24 mei) en de Ronde van Oostenrijk (27 juni-3 juli) gesloten om daar te starten. Uiteraard alleen wanneer de omstandigheden het toelaten."

Alpecin-Fenix benadrukt dat er momenteel iets veel belangrijker is dan de wielerkalender en dat is om het coronavirus te stoppen. "Ons eerste doel: #StopTheSpread en #FlattenTheCurve!"

Mis deze events niet

Meer