Sport.be

Algemeen

Trentin suggereert één grote ronde door Italië, Spanje en Frankrijk

24.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Matteo Trentin voelt wat voor de organisatie van één grote ronde dit jaar, doorheen Italië, Spanje en Frankrijk. Dat idee, ter vervanging van de Giro, Tour en Vuelta, lanceerde de Italiaanse renner van CCC dinsdag op Twitter.

Omwille van de coronacrisis werd de start van de Giro, voorzien van 9 tot 31 mei, al uitgesteld naar een nog te bepalen datum. De Tour de France begint op 27 juni in Nice, met op 19 juli de aankomst in Parijs. De Ronde van Spanje vindt plaats van 14 augustus tot 6 september.

"Waarom organiseren we niet slechts één grote ronde dit jaar?", tweette de 30-jarige Trentin. "De start in Rome, passeren door Madrid en aankomst in Parijs. Alle beste renners verschijnen aan de start. Dit is een fantastische manier om alle mensen te herenigen na deze verschrikkelijke periode!" 

De Italiaan denkt aan een rittenkoers van 21 etappes: zeven in elk van de drie landen, aangevuld met twee rustdagen. In 2021 zouden de Giro, Tour en Vuelta gewoon weer op de wielerkalender staan, aldus de Europese kampioen op de weg van 2018.

Mis deze events niet

Meer