Sport.be

Algemeen

Team Van Avermaet in de problemen door coronacrisis

03.04.2020 | Erik Duchateau

Belga

CCC, het WorldTour-team van onder meer olympisch kampioen Greg Van Avermaet, heeft vrijdag besloten de contracten van de meerderheid van haar staf op te schorten omwille van de coronacrisis.

De renners moeten de rest van het seizoen fors inleveren op hun salaris. Het nieuws dat schoenenfabrikant CCC in financieel zwaar vaarwater zit, hing al een tijdje in de lucht. Greg Van Avermaet gaf eerder al te kennen een deel van zijn loon te willen afstaan.

Teambaas Jim Ochowicz gaf meer duiding bij de beslissing in een persbericht. "We hadden enkele weken geleden niet gedacht zo'n pijnlijk proces in gang te moeten zetten. De economische gevolgen door het coronavirus hebben echter al een drastische impact gehad op de omzet van onze hoofdsponsor CCC. We weten dat we momenteel pas ten vroegste begin juni opnieuw kunnen koersen, maar de situatie verandert voortdurend. We moeten handelen op korte termijn. Om nog voldoende budget over te houden voor wanneer we gaan koersen, hebben we besloten de contracten van een groot deel van het personeel op te schorten."

"De renners zien hun loon sterk dalen. We hopen, vanaf het moment dat we opnieuw kunnen koersen, zo snel mogelijk opnieuw het personeel in onze ploeg op te nemen en ons budget te reëvalueren. Dit is een moeilijk moment voor iedereen van ons. We doen er alles aan om het team op de been te houden en na deze periode eens zo hard terug te slaan."

Schoenenfabrikant CCC verkeert al een tijd in financiële problemen en met de uitbraak van het coronavirus gaat het nog slechter. Donderdag gaf CEO Dariusz Milek al aan dat zware bezuinigingen nodig zijn en ook de wielerploeg gevolgen zal dragen. "Beslissingen worden de komende weken genomen", klonk het. "Ze zullen pijnlijk, maar noodzakelijk zijn."

De oorzaak zijn een dalende omzet in het eerste kwartaal van 2020 (bijna -10%) en de beurswaarde die met 80% gezakt is. Er wordt bespaard in het bedrijf, maar ook in de sportsponsoring. Dat is niet alleen bij de ploeg van Greg Van Avermaet, maar ook bij de damesploeg CCC-Liv en het opleidingsteam CCC Development."

Mis deze events niet

Meer