Sport.be

Algemeen

Geen Kermiscross in Ardooie dit jaar

06.05.2020 | Erik Duchateau

Belga

Er wordt dit jaar vanwege de coronacrisis geen veldrit in Ardooie gehouden. Dat bevestigt de organisatie woensdag in een bericht op Facebook.

"Naar aanleiding van de huidige maatregelen genomen in deze moeilijke COVID-tijden hebben wij met het bestuur van het Veldritcomité Ardooie een beslissing moeten nemen over het al dan niet annuleren van onze wedstrijd op 15 oktober. Na heel wat overleg hebben wij dan ook de moeilijke beslissing moeten nemen om onze wedstrijd dit jaar niet te laten doorgaan, doch er dan zeker volgend jaar opnieuw een supereditie van te maken", luidt het.

"De maatregelen die nu gelden zorgen ervoor dat wij momenteel onze talrijke, trouwe sponsors niet kunnen bezoeken. Daarenboven vinden wij het niet gepast om in deze moeilijke omstandigheden onze formules voor te stellen. Momenteel hebben vele sponsors heel wat andere uitdagingen die primeren", stelt de organisatie.

Ook de onduidelijkheid omtrent het verbod op massa-evenementen, momenteel tot 31 augustus, speelde een rol bij de beslissing. "Indien er aangepaste maatregelen komen, blijven wij nog steeds zitten met onderstaande vragen: welke zullen de aangepaste maatregelen zijn, hoeveel personen zullen wij mogen toelaten op het parcours, hoeveel sponsors zullen wij mogen ontvangen in onze VIP-tent, welke bijkomende maatregelen zullen wij als organisatie moeten nemen."

Daarnaast vreest de organisatie dat door de hertekende wegkalender toppers als Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel zullen passen voor de Kermiscross.

"Gezien wij onze voorbereidingen doorgaans aanvatten in maart zijn er momenteel te veel onzekerheden voor een succesvolle editie 2020 en starten wij reeds met de voorbereiding voor de editie 2021, vermoedelijk op 14.10.2021."

In 2019 won Gianni Vermeersch de 25ste Kermiscross in Ardooie. De drie jaar daarvoor was Wout Van Aert de primus in West-Vlaanderen.

Mis deze events niet

Meer